Norske Talenter-Patrick skaper Facebook-debatt

Norske Talenter-rapperen Patrick Jørgensen (23) sammenlignes med Eminem, og det skaper debatt på Facebook.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Forrige uke fikk TV-seerne se rapperen Patrick Jørgensen (23) røre dommerne i «Norske Talenter» til tårer. 23-åringen fremførte en hyllest til sin mor, som døde av kreft i fjor høst. 

Se opptredenen i videoen i toppen av saken. 

– Uvirkelig

Reaksjonene har strømmet på etter at Patrick fremførte sin sterke låt, som har navnet «Million Questions».

Auditionen fra «Norske Talenter» har nå blitt sett nesten 190.000 ganger på tv2.no.

Etter at produksjonsselskapet FremantleMedia delte videoen av opptredenen på sin internasjonale Facebook-side i forrige uke, har videoen fått nærmere én og en halv million visninger, 30.000 likerklikk og like mange delinger.

– Det er helt vannvittig å tenke på at så mange har sett opptredenen min. Det er litt uvirkelig. Jeg var ikke klar for dette. Jeg hadde en følelse av at låten kom til å gjøre inntrykk, men jeg hadde ikke forventet så mye respons, sier Patrick til TV 2.

Sammenlignes med Eminem

I Facebook-innlegget sammenlignes Patrick med Eminem, og det skaper debatt i kommentarfeltet.

– Jeg hater at hver gang det dukker opp en flink rapper som er hvit, kalles han automatisk «den nye Eminem». Eminem er sannsynligvis den beste hvite rapperen, så jeg skjønner at det er et kompliment, men kan vi ikke sette pris på en rapper for hans individualitet, skriver en Facebook-bruker.  

– Han er ikke den nye Eminem, siden det finnes bare én Eminem. Men gutten er flink. Jeg hadde en tåre i øyekroken, skriver en annen. 

Et forbilde 

Rapperen fra Bergen er selv klar på at han ikke kan sammenlignes med Eminem. 

– Det er ingen tvil om at de som sier at jeg ikke er like flink som Eminem, har rett. Han er i en helt annen dimensjon. Det er ikke innenfor å sammenligne meg med han ennå, men jeg har et mål om å komme dit, sier Patrick.

Eminem har vært et forbilde for Patrick siden han var barn. 

– Jeg fremførte Eminem-låter da jeg gikk i 4. klasse. Han er årsaken til at jeg holder på med musikk, sier Patrick. 

Til semifinalene

Etter at opptredenen ble vist på TV, har mange tatt kontakt med 23-åringen for å dele sine egne historier.

– De sier at sangen min får de til å føle seg bedre. Det er fantastisk at en sang kan vekke så mange følelser i folk. Jeg har selv en hel liste med låter som har gjort det samme for meg, og det er en kul følelse at jeg nå gjør det for andre, sier han.

Under Patricks audition trykket Linn Skåber (45) på gullknappen, som betyr at han er sikret en plass i de direktesendte semifinalene.

Dagene går nå med til forberedelser til livesendingene. 

– Jeg er i gang med planleggingen av neste opptreden. Det er et press på å klare å leve opp til den første låten. Men jeg skal ikke skuffe noen, sier Patrick.