Dette er John Arne Riises nye klubb

– Jeg hadde flere tilbud som var mer verdt økonomisk, sier John Arne Riise til TV 2.

Emirates Stadium/Bergen (TV 2 Sporten): Endelig er det klart: John Arne Riises nye klubb heter Delhi Dynamos, og 34-åringen har signert en toårsavtale med den indiske klubben.

– Folk tenker det er et steg ned, og det skjønner jeg, men det er mange gode spillere i India også. Jeg ser på det som en stor utfordring, sier Riise til TV 2. 

– Dette er en klubb ingen kjenner til - hva handler dette om?

– Når man er en fri spiller får man mange henvendelser fra forskjellige agenter, og jeg ble kontaktet av disse. Først tenkte jeg det var langt unna, men jo mer jeg tenkte på det jo mer tenkte jeg at det hørtes ut som en kul utfordring. Jeg er en person som liker å søke nye utfordringer, besøke nye kulturer og lære folk å kjenne. Og ikke minst er det en ny liga som jeg har lyst til å være med på å bygge opp på en bra måte, sier Riise. 

– Ikke økonomien

34-åringen avviser at det er økonomien i avtalen som gjorde at han landet på indisk fotball.

– Det er ikke økonomien. Jeg hadde flere tilbud som var mer verdt økonomisk, men det var en fantastisk mulighet til å dra til et sted jeg ikke kjenner så godt. Og presidenten i klubben er en veldig god venn av meg, som jeg er blitt glad i og kjenner godt nå, sier Riise, som mandag kveld var på Arsenals hjemmebane Emirates for å være ekspert i TV 2 Sportens Premier League-studio.

Superkort sesong i superligaen
Den indiske superligaen er kort og intenst, og etter at den ble grunnlagt høsten 2013 er det kun blitt spilt én sesong – den gikk av stabelen i fjor høst.

Ligaen består av åtte lag, og årets sesong begynner den 3. oktober. Seriespillet avsluttes 6. desember, og da skal de fire beste lagene gjøre opp om tittelen i et sluttspill.

Finalen spilles 20. desember, og deretter tar ligaen en pause frem til neste høst. Med andre ord har Riise fra og med januar muligheten til for eksempel å lånes ut til en Tippeliga-klubb.

– Det er en veldig kort liga, men det gjør at jeg har mulighet til gjøre andre ting i mellomtiden. Jeg vil nok satse på tv, foredrag og å ta trenerutdanningen, og ikke minst bli lånt ut til en ny klubb mellom de to årene, fra januar til juni. 

Håper på Tippeliga-spill

– Betyr det at vi får se deg i Tippeligaen fra nyttår?

– Det er meget mulig. Jeg gjør alt jeg kan med Betsson nå, så hvis jeg har lyst til det er de positive. Vi er villige til å gå i forhandling og prat med fotballforbundet. Så får vi se deretter.

– Det er ditt ønske å kunne spille hjemme?

– Ønsket er å spille med broren min, men det kan også bli andre klubber og det kan bli utlandet, sier Riise. 

Sluttspill i serien

Forrige sesong endte Delhi Dynamos på 5. plass, og var bare ett fattig poeng unna å komme til sluttspillet i ligaen.

Det var for øvrig Atlético de Kolkata som til slutt ble seriemester, etter å ha slått Kerala Blasters 1-0 i finalen.

De to finalistene var også de som trakk flest tilskuere, begge med over 45 000 tilskuere i snitt på sine kamper.

Der lå Dehli Dynamos i den andre enden av skalaen, med et snitt på 15.713. Med suksess så kan det helt sikkert øke betydelig, for på Jawaharlal Nehru Stadium er det plass til 60 000 tilskuere.

Ledes av legende

Riise har definitivt sine meritter som venstreback, men skal trenes av en som har oppnådd enda større ting i samme posisjon – og som har et enda mer berømt og dødelig venstrebein.

Det er den brasilianske legenden Roberto Carlos som skal trene Dynamos denne sesongen.

Hans trenermeritter kanskje ikke all verden å skryte av, men han vant blant annet La Liga fire ganger og Mesterligaen tre ganger som Real Madrid-spiller. Han ble også verdensmester med Brasil i 2002.

Forrige sesong trente han Akhisar Belediyespor i tyrkisk Süper Lig. Han har også vært trener for Sivasspor, og i en kort periode for russiske Anzji som midlertidig trener etter at Guus Hiddink forlot klubben.

Riise kommer også til å spille med Florent Malouda, som ble klar for den indiske klubben søndag.