Okparaebo sjanseløs på finaleplass: – Jeg er ikke skuffet

Ezinne Okparaebo endte på sjuendeplass i det tredje semifinaleheatet på 100-meteren for kvinner med 11,19. Hun var langt unna en finaleplass.

UTSLÅTT: Ezinne Okparaebo endte på sjuendeplass i det tredje semifinaleheatet på 100-meteren for kvinner med 11,19. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /

BEIJING (TV 2 Sporten): Den norske jenta løp på 11,12 i forsøket og tok seg greit videre da, men i semifinalen ble det tyngre.

Hun hadde en god start, men fra midtveis i løpet begynte hun å sakke akterut.

Det var nederlandske Dafne Schippers som tok seieren i Okparaebos heat med 10,83. Hun satte nederlandsk rekord og tok seg til finalen med nest raskest tid. Det var bare Shelly-Ann Fraser-Pryce i det første heatet som var raskere enn henne med 10,82. Fra dette heatet gikk også Blessing Okagbare videre med 10,89.

I det andre heatet gikk finaleplassene til Tori Bowie med 10,87 og Kelly-Ann Baptiste med 10,90.

Det betyr at Ezinne Okparaebo var 22 hundredeler fra en plass i kvinnenes 100-meterfinale.

– Jeg er ikke så veldig skuffet, for jeg visste det ville bli vanskelig å gå til finale uansett. Det ble litt stressende løp i dag, men med tanke på løpet i går, så føler jeg at jeg er veldig nær å komme ned på under elleve blank, sier Okparaebo til TV 2 etter løpet.

Nivået er jevnere på kvinnesiden enn på lenge på 100 meter. Den dårligste tiden av de som gikk til finalen var sterke 10,97.

– Det er veldig høyt nivå nå. Men jeg vet at det bare er detaljer som gjenstår før jeg er der. Nå er formen god, så jeg håper jeg kan få deltatt i noen stevner etter VM og kanskje presse tiden ned. På sikt handler det om å bli stabil under elleve, forklarer hun.

Okparaebo ble nummer 18 av de 24 som stilte i semifinalene.