Rasende Hareide: – En gris betyr noe annet i Sverige enn i Skottland

Åge Hareide i strupen på skotske medier.

Malmö/Bergen (TV 2 Sporten): Takket være to scoringer signert Jo Inge Berget tapte Malmö 2-3 mot Celtic i den første kampen og blir av mange utpekt som favoritter foran tirsdagens returkamp.

Malmö-trener Åge Hareide hisset seg imidlertid kraftig opp på mandagens pressekonferanse før returkamp. Han mener skotske journalister har oversatt intervjuene av Malmö-spillerne feil etter kampen.

Se Hareides tordentale øverst!

– Jeg leser ikke skotske aviser. Hva har jeg sagt?

– Dere må ha respekt for andre språk
– Keeperen sa Celtic-spillerne var som griser, svarte en skotsk journalist.

– Når det gjelder de kommentarene fra vår keeper. Når du reiser til et annet land, må du ha kjennskap og respekt for språket du reiser til. Skal dere skrive om spillere fra Sverige, Norge, Spania eller Tyskland må dere lære ordenes betydning, og ikke oversette direkte. Pig betyr gris, eller svin på svensk. Det betyr at spillerne spilte «dirty». Dere må kjenne oversettelsen. Dere har et ord som starter på F og slutter på K. Det sier dere hele veien. Men det betyr noe helt annet i Skandinavia, og er ikke banning. Dere må ha respekt for andre språk. For dere oversetter og bruker det i overskrifter. De kan si hva de vil, men jeg står for at Celtic så trøtte ut på slutten av kampen, sa Hareide til en skotsk journalist.

Og slo fast:

– Det eneste jeg forventer av pressen er at dere forteller sannheten. Men dere må respekt for andre språk og oversette ting riktig, sa Norges tidligere landslagssjef.

– 20.000 i Sverige er det samme som 60.000 på Celtic Park
En offensiv Malmö-trener Åge Hareide tror publikum på Swedbank Stadion kan løfte den svenske klubben til gruppespillet i Mesterligaen igjen.

– Vi får et ekstra løft fra våre fans. 20.000 på tribunen i Malmö er det samme som 60.000 på Celtic Park, sa Hareide på mandagens pressekonferanse, før han utdypet:

– Det er en enorm intensitet på tribunen, og spillerne løper mer og får et løft med publikum i ryggen. Det er en fantastisk følelse, sa nordmannen.

– Viktige å komme til Mesterligaen i fjor
Hareide mener Malmö ikke har noe ekstra press på seg for å komme seg til gruppespillet i Europas gjeveste klubbturnering på nytt.

– Det var viktige i fjor. Både økonomisk og fotballmessig, for da gjorde vi noe vi ikke hadde klart før. Nå har vi klart det, og spillerne er mer avslappet, mente han.

– Alle kamper på dette nivået er imidlertid viktige. Det er vanskelig å rangere. Vi er allerede i Europaligaen, og det er også en arena for erfaring og utvikling. Men vi ønsker å komme oss til den fineste ligaen, og det er Mesterligaen, konkluderte Hareide.

Berget gleder seg

TV 2 traff også Jo Inge Berget mandag. Han scoret to mål mot gamleklubben Celtic i den første kampen.

– Det er en veldig lugn stemning. Folk gleder seg til kamp. Man merker at folk i byen er fornøyd og at de har trua. De er positive og tror vi skal klare det. Det lover bra. Vi har trua selv også, sa Berget.

– Det blir naturlig nok en spesiell kamp for meg. Jeg hadde seks måneder der som ikke gikk helt som de skulle. Det var godt for min del å få den kampen sist. Det er viktig med enda en sånn en match og tar gjerne to mål til!