Sykkeljuksemaker føler seg urettferdig behandlet

– Jeg trodde jeg skulle få en bot og tidsstraff, sier Vincenzo Nibali.

Søndag ble italieneren Vincenzo Nibali kastet på hodet ut av Vuelta a España etter å ha latt seg dra av en følgebil i 100 meter.

– TV-bildene er tydelige. De viser at Nibali ble dradd i 100 meter. Straffen for dette er klar, sier rittsjef Bruno Valcic ifølge Cyclingnews.

Nibali legger seg nå flat og beklager det som skjedde, men mener selv at saken er blitt overdimensjonert.

Se episoden i videovinduet øverst på siden.

– Det som skjedde i Vuelta i dag skjer i hvert eneste ritt, selv om det ikke betyr at det jeg gjorde er rett. Jeg fortjente å bli straffet. Og rittdommerne avgjør hva som er den riktige straffen, skriver han på Facebook-siden sin.

Astana-rytteren syntes straffen var altfor hard.

– Det er mange slike episoder i sykling, spesielt etter en velt. Jeg trodde jeg skulle få en bot og en tidsstraff, som ville ødelegge for meg i sammendraget. Jeg hadde til og med akseptert en straff på ti minutter. Jeg er tross alt ikke den første eller den siste som gjør dette, skriver han.

Nibali mener i stedet at Orica-GreenEdge-rytteren Caleb Ewan slipper altfor billig unna. Han mener Ewan var årsaken til velten, som gjorde at Nibali benyttet seg av drahjelpen for å få kontakt med teten i rittet igjen.

– Velten var helt og holdent Caleb Ewans feil. Han kjørte vilt og aggressivt. Se på videoen og så vil dere forstå hvorfor flere ryttere ble skadet. Likevel får han fortsette i rittet, sier han til Gazzetta dello Sport ifølge Cyclingnews.

– Jeg så etter ham mens jeg ventet på en ny sykkel, men heldigvis for ham hadde han allerede kommet seg videre. Jeg ønsket å snakke med ham...

I stedet er det «haien fra Messina» som kan ta seg ferie fra sykkelsetet. Ewan får fortsette å sykle Spania rundt.