Selda (36) ble operert for ondartet svulst på hjernen

Da hun våknet etter operasjonen var hun lam i venstre side.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I 2006 begynte Selda Payasli Ekenel (36) å merke symptomer på at noe var galt. 

– Jeg jobbet i Talkmore på den tiden, og satt ved PC hele dagen. Da armen min dovnet bort trodde legen min at grunnen kunne være stress og overbelastning.

Fem år før årsaken ble oppdaget

Selda havnet i den berømte runddansen i helsevesenet, hvor hun ble sendt til fysioterapeut og tilbake til fastlege igjen.

– Jeg knasket en pakke Paracet om dagen, slet med vondt i nakke og hodet. Armen min dovnet stadig bort, dette var ikke bra. 

MR-undersøkelse ble først iverksatt da Selda en dag besvimte på ferie i Tyrkia.

Dårlig beskjed

Når telefonen kommer fra legen så får Selda beskjed om å ta med seg sin nærmeste pårørende til møtet. 

– De sa at bildene ikke var bra, og at vi måtte snakke om behandling fremover. Det har tatt fem år siden symptomene meldte seg, til jeg fikk en diagnose, forteller Selda.

Diagnosen var ondartet overlappende hjernesvulst.

FRISKLIVSSENTRALEN: Selda (36) føler at hun blir motivert til å presse seg selv til å bli bedre. Foto: Espen Heiestad, TV 2
FRISKLIVSSENTRALEN: Selda (36) føler at hun blir motivert til å presse seg selv til å bli bedre. Foto: Espen Heiestad, TV 2

– Jeg ble operert i november 2011, forteller hun.

Behandling

Etter operasjonen våknet Selda og var lam i venstre side. Legene fortalte henne at de ikke hadde klart å få ut hele svulsten. 

– De fortalte meg at en del av svulsten hadde viklet seg inn i sentralnervesystemet og at jeg alltid vil ha den der. Og at jeg skal få cellegift og stråling for å holde svulsten i sjakk. 

Opptrening

Etter operasjon og kreftbehandling er Selda 100 prosent arbeidsufør. Kreftkoordinatoren henviste henne til Frisklivssentralen Oscar på Frogner i Oslo. Der skal hun få hjelp og veiledning til å trene seg opp best mulig. 

Fysioterapeut, Tiril Skjølsvik fra Oscar Frisklivssentral, Frogner, sammen med Selda Payasli Ekenel.  FOTO: ESPEN HEIESTAD /TV2
Fysioterapeut, Tiril Skjølsvik fra Oscar Frisklivssentral, Frogner, sammen med Selda Payasli Ekenel.  FOTO: ESPEN HEIESTAD /TV2

– Frisklivssentralen har vært en motivasjon for meg. De som jobber der er alltid tilgjengelig for en prat og gode råd.

– Jeg merker at jeg klarer mer for hver dag og jeg blir motivert for å presse meg selv og bli bedre, forteller Selda imponert.

Tilbud fra kommunen

Selda forteller videre at dette er et tilbud som hjelper henne til å holde motet oppe slik at hun ikke blir deprimert.

– Det er derfor jeg også vil fortelle min historie, fordi jeg får så god hjelp i dag takket være min fysioterapeut og teamet fra Oscar Frisklivssentral på Frogner. 

Nettprat

Du møter fysioterapeut Tiril Skjølsvik og Selda Payasli Ekenel her i God morgen Norge tirsdag kl. 08.10. Fra kl. 08.30 svarer de på nettprat.