Øvelseskjøring er viktig for at ferske sjåfører skal bli godt kjent med bilen og trafikken. Nå ønsker Statens vegvesen å få flere foreldre til å ta med seg ungdommen ut på øvelseskjøring.
Øvelseskjøring er viktig for at ferske sjåfører skal bli godt kjent med bilen og trafikken. Nå ønsker Statens vegvesen å få flere foreldre til å ta med seg ungdommen ut på øvelseskjøring.

Vegvesenet vil ha flere 16-åringer på veiene

Sender ut 5.000 brev.

Vegvesenet på Østlandet har de siste ukene sendt ut rundt 5.000 brev til foresatte for 16-åringer. Målet er å få flere til å prioritere øvelseskjøring sammen med ungdommene sine.
– Øvelseskjøring er et veldig viktig trafikksikkerhetstiltak. Det gjør at unge sjåfører blir bedre og tryggere før de skal ut i trafikken på egen hånd, sier Halvor Hirkjølen som til daglig jobber som sensor ved Hamar trafikkstasjon.

Les også: Øvelseskjører – i splitter ny Ferrari!

40 møter på to uker

De neste to ukene arrangerer Statens vegvesen, Region øst til sammen 40 informasjonsmøter om øvelseskjøring.
– Alle som har ungdommer som skal ut å øvelseskjøre er velkomne til disse møtene. Der vil de blant annet få informasjon om hvordan man bør legge opp øvelseskjøringen for å få mest mulig ut av den, sier Hirkjølen.

Les også: 17-åring øvelseskjørte 46,85 km/t over fartsgrensen

– Øvelseskjør mye

Statens vegvesen ønsker at nye sjåfører har kjørt mest mulig og fått mest mulig erfaring før de skal ut på egenhånd i trafikken.
– Det er viktig å bruke lang tid når man skal utvikle trygge og gode sjåfører. Vi ser helst at ungdommene skal være på førerprøvenivå ett år før de faktisk skal kjøre opp. For å oppnå det må man ha et godt samarbeid med trafikkskolen og kjøre mye med det røde L-merket bak på bilen, sier Hirkjølen, som ber foresatte om å prioritere informasjonsmøtene Vegvesenet arrangerer.

Viktig rolle

– Foresatte har en viktig rolle under øvelseskjøringen. Vi arrangerer møtene for å gi de kunnskap om hva de skal begi seg ut på sammen men ungdommene sine. Selv de som er gode sjåfører har noe å lære på disse møtene. Trafikkbildet har endret seg mye siden dagens foreldregenerasjon tok lappen, fortsetter Hirkjølen.

Les også: Disse merkene er innblandet i flest ulykker