Kjøttfri mandag med tagliatelle, -godt, sunt og bra for miljøet!
Det er mandag og dagen for å velge noe annet enn kjøtt. Wenche og matblogger Maj-Britt Ågaard laget en deilig tagliatelle med sopp og hasselnøtter.
Tortellini, tagliatelle eller annen pasta servert med hasselnøtter og sopp
Oppskrift May Britt Ågaard
Dette trenger du:
- 2 løk
- 2 fedd hvitløk
- Olje til steking
- 100 g hasselnøtter
- Ca 250 g sopp
- 2-3 dl matfløte
- Revet parmesan
- Salt og pepper
- Evt. litt soyasaus
- Rikelig med finhakkede urter
- Evt. tomater som tilbehør
- Pasta
Slik gjør du:
Finhakk løk og hvitløk.
Surr løken i olje til den blir blank, uten å bli brun!
Kjør hasselnøtter/nøtter til en halvgrov masse i en hurtigmikser.
Del sopp i mindre biter og kjør den til en halvgrov masse i hurtigmikseren.
Tilsett nøtter og sopp i pannen med løk, eventuelt litt mer olje.
Rør om og la det surre i ca. 10 min.
Tilsett fløte og kok opp.
La det hele trekke et par minutter.
Smak til med salt, pepper, urter og revet parmesan.
Server til valgfri pasta.
Tips:
Kan også brukes som fyll på pizza eller smørbrød med revet ost gratinert i stekeovn.
Artikkelen er oppdatert