Kjøttfri mandag med tagliatelle, -godt, sunt og bra for miljøet!

Det er mandag og dagen for å velge noe annet enn kjøtt. Wenche og matblogger Maj-Britt Ågaard laget en deilig tagliatelle med sopp og hasselnøtter.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tortellini, tagliatelle eller annen pasta servert med hasselnøtter og sopp

Oppskrift May Britt Ågaard

Dette trenger du:

  • 2 løk
  • 2 fedd hvitløk
  • Olje til steking
  • 100 g hasselnøtter
  • Ca 250 g sopp
  • 2-3 dl matfløte
  • Revet parmesan
  • Salt og pepper
  • Evt. litt soyasaus
  • Rikelig med finhakkede urter
  • Evt. tomater som tilbehør
  • Pasta

Slik gjør du:

TAGLIATELLE: Bruk det du har av grønt i kjøleskapet.  Foto: TV 2
TAGLIATELLE: Bruk det du har av grønt i kjøleskapet.  Foto: TV 2

Finhakk løk og hvitløk.
Surr løken i olje til den blir blank, uten å bli brun!
Kjør hasselnøtter/nøtter til en halvgrov masse i en hurtigmikser.
Del sopp i mindre biter og kjør den til en halvgrov masse i hurtigmikseren.
Tilsett nøtter og sopp i pannen med løk, eventuelt litt mer olje. 
Rør om og la det surre i ca. 10 min.
Tilsett fløte og kok opp.
La det hele trekke et par minutter.
Smak til med salt, pepper, urter og revet parmesan.
Server til valgfri pasta.

Tips: 
Kan også brukes som fyll på pizza eller smørbrød med revet ost gratinert i stekeovn.