– Dommeren har dratt dette ut av proporsjoner

Vikings kaptein Indridi Sigurdsson om det gule kortet etter Handshake for Peace.

Situasjonen mellom Viking-kaptein Indridi Sigurdsson og dommer Svein-Erik Edvartsen etter oppgjøret i Skien søndag har skapt stort engasjement.

Se episoden øverst!

Islendingen fikk gult kort rett etter Handshake for Peace fordi han ba dommer Edvartsen om å smile. Det gule kortet fører til at stopperen må stå over neste kamp.

– Fått mye støtte
Dagen derpå forteller Sigurdsson om at han har fått enorm støtte.

– Det var sikkert dumt sagt av meg, fordi nå må jeg stå over neste kamp med karantene. Men det lå et ønske om å ha en god dialog med dommeren, og det var det jeg ville uttrykke med kommentaren, sier Viking-spilleren til TV 2 Sporten.

– Men jeg har fått mye støtte, og egentlig ønsket jeg å ligge lavt. Men det er overraskende at det var dommeren som har dratt dette ut av alle proporsjoner. Jeg har fått mange tekst-meldinger og støtte på Twitter, og jeg tror folk forstår min situasjon. Folk kan jo se situasjonen på TV og bedømme om det jeg gjorde var over streken, fortsetter den rutinerte Viking-stopperen.

Ekspert: – Burde blitt løst på en annen måte
TV 2-ekspert Jesper Mathisen mener Svein-Erik Edvartsen tok en helt feil avgjørelse.

– Dommeren burde tenke at dette var Handshake for Peace. Ville han ha oppmerksomhet, var jo dette måten å gjøre det på. Men dette kunne blitt løst på en annen måte på bakrommet, slår Mathisen fast.

– Jeg kjenner både Indridi og Edvartsen, og begge er to gutter med engasjement. Dette var imidlertid Handshake for Peace, og da skal alle være venner, poengterer Start-spilleren.

– Må bli slutt på snillisme
Til TV 2 Sporten søndag fortalte Edvartsen at det gule kortet var nøye gjennomtenkt fra dommerens side.

– Det må bli en slutt på at vi dommere alltid skal vise snillisme for å unngå å havne i fokus. Det er klart at spontane reaksjoner og engasjement er helt i orden, men jeg gjentar at han har fått sjanse på sjanse under kampen og når han fortsetter etter kampen må han ta konsekvensene, sa dommeren etter kampslutt søndag.