Real Madrids Cristiano Ronaldo skriker ut i fortvilelse, men Sporting Gijons Isma vil ikke ha noe av det. Kampen endte 0-0. FOTO: JOSE VICENTE /
Real Madrids Cristiano Ronaldo skriker ut i fortvilelse, men Sporting Gijons Isma vil ikke ha noe av det. Kampen endte 0-0. FOTO: JOSE VICENTE /

Sjokkerende poengtap i Benítez-debuten

Rafa Benítez fikk ikke den starten han håpet på som Real Madrid-trener.

Sportin Gijon-Real Madrid 0-0

Mot nyopprykkede Sporting Gijón var det ikke rom for å feile for Los Blancos, spesielt ikke ettersom deres to hovedrivaler hadde gått seirende ut av sine kamper tidligere i serierunden.

Lørdag kveld sikret Antoine Griezmann tre poeng for Atlético Madrid, mens Luis Suárez scoret kampens eneste mål da Barcelona vant 1-0 mot Athletic Club tidligere søndag kveld.

Etter en sesongoppkjøring som har gitt flere spørsmål enn svar, valgte Benítez å benke James Rodríguez til fordel for Isco, mens Gareth Bale fortsatte i sin utgangsposisjon som 10-er. Ingen av de to, ei heller Cristiano Ronaldo, hadde en spesielt god dag på jobben, og dermed fortsetter Los Blancos sin leie tendens med å avgi poeng tidlig i sesongen.

Etter kampen sa Sergio Ramos at Real spilte dårlig før pause, mens de etter hvilen ikke maktet å score på sjansene sine.

Seriegullet tidlig tapt

Real Madrid har nemlig hatt for vane å komme litt skjevt ut av startblokkene i seriesammenheng de siste årene. Med unntak av 13/14-sesongen (5-1-0 på de seks første kampene) har Los Blancos slitt med å få motoren opp i et akseptabelt gir. Det er en av grunnene til at den mektige hovedstadsklubben kun har vunnet én av de sju siste utgavene av La Liga.

Forrige sesong tapte de to av de tre første kampene, i 12/13 vant de kun én av de fire første, i 11/12 tapte de poeng i to av de fire første, mens de i 10/11 avga poeng i to av de fem første.

Med 0-0 borte mot nyopprykkede Sporting Gijón fikk Rafa Benítez’ kritikere vann på mølla, og igjen fikk man se prov på hvor viktig spissen Karim Benzema er for Madrid-laget. Franskmannen er fortsatt ute med en lårskade, og i 27-åringens skadefravær klarte ikke Jesé Rodríguez å skape noe som helst.

Sjansen fikk derimot Gareth Bale etter elleve minutter, men avslutningen fra skrått hold gikk i nettveggen i stedet for i det tomme buret. Et par forsøk fra distanse fra Isco i løpet av de neste 10-15 minuttene maktet ikke å skremme hjemmelaget, som på sin side skapte kampens største sjanse 10 minutter før pause. Den innleide Roma-angriperen Tonny Sanabria var bare centimetere unna scoring da headingen hans gikk i tverrliggeren og ned på streken, til den tidligere Barcelona-spillerens store fortvilelse.

Real Madrid snytt for straffe

Gjestene fra hovedstaden stormet så fremover i påfølgende angrep, og da Cristiano Ronaldo gikk overende etter en duell med Sergio Álvarez, ropte portugiseren etter straffe. Til tross for at reprisene viste at Cristiano hadde god grunn til å fortvile, valgte dommer Estrada Fernández å vinke spillet videre.

Kort tid etter pause kunne Carlos Carmona heade hjemmelaget i ledelsen, men avslutningen gikk like utenfor Keylor Navas’ høyre stolpe. Derfra og ut ble det en forsvarskamp for laget fra Asturias, og takket være keeper Iván Cuéllar kunne de strekke armene i været og juble for ett poeng etter 94 lange minutter.

Isco, Cristiano Ronaldo (tre ganger), Raphaël Varane, James Rodríguez forsøkte seg alle, men målvakten viste seg fra det umulige hjørnet. Forrige sesong holdt 31-åringen nullen i 17 av 36 kamper, og i kveld var han helt avgjørende for det nyopprykkede mannskapet.

Sporting Gijón fortsetter dermed å være en småekkel motstander for Real Madrid. I april 2011 gikk de nemlig hen og vant 1-0 på Santiago Bernabéu, og stoppet dermed daværende Real Madrid-trener José Mourinhos rekke av kamper på rad på hjemmebane uten tap på 150.