Sykkelstjerne jukset – kastet ut av Vueltaen

Vincenzo Nibali jukset på slutten av den andre etappen. Det kostet ham dyrt. Se video av jukset!

16 km før mål på etappen til Caminito del Rey i  var Astanas Vincenzo Nibali 37 sekunder bak ledergruppen og kjempet for å få kontakt.

Da kom lagbilen med sportsdirektør Alexander Shefer opp på siden av italieneren. TV-bildene viser at Nibali plutselig får en enorm fart ved siden av bilen og drar ifra de andre. 

Se jukset øverst i artikkelen

Nibali kom i mål nesten halvannet minutt bak vinneren, men er nå – sammen med sportsdirektøren – kastet ut av rittet for juks, eller såkalt «sticky bottle», som det heter i sykkelsporten når lagbilen gir en rytter slik hjelp.

Nibali får også 200 sveitserfranc i bot. Astana mister med dette den ene av sine to lagbiler.

– TV-bildene er tydelige. De viser at Nibali ble dradd i 100 meter. Straffen for dette er klar, sier rittsjef Bruno Valcic ifølge Cyclingnews.

30-åringen, som gjorde en slett figur under Tour de France, var involvert i en enorm massevelt litt tidligere og ble hengende bak teten.

TV 2 Sportskanalen viser Vuelta a España hver dag.

- Jeg tenkte umiddelbart at det blir en saftig bot. Det er noen «sticky bottles» i løpet av en etappe som gir arrangøren en del mynt i kassen, men når jeg tenker over det i etterkant var det altfor drøyt. Han henger på en bil, og da er reglene ganske klare, sier TV 2s kommentator Ole Kristian Stoltenberg.

- Det var ryttere som prøvde å ta hjulet til Nibali, og de havnet for 50 meter bak. Han burde satse på spurt hvis han har det rykket inne, humrer Stoltenberg.

- Jeg synes det er en grei avgjørelse. Samtidig er det kjedelig for Nibali. Han ble hindret i en velt, og feltet kjørte videre. Men etter det han gjorde mot Froome i Tour de France tror jeg ikke han har stor sympati i feltet, sier Stoltenberg.