Vilhjálmsson ble matchvinner: – Flaks

Rosenborg stanget og stanget mot Mjøndalen, men så dukket Matthías Vilhjálmsson opp. Se video!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rosenborg - Mjøndalen 1-0

Rosenborg stanget lenge mot Mjøndalens forsvarsmur på Lerkendal søndag kveld, men tilslutt måtte et hardtkjempende bortelag kapitulere mot RBK.

Matthías Vilhjálmsson pirket inn ledelse i det 62. minutt og det holdt til tre nye poeng for Rosenborg, som beholder avstanden ned til Stabæk på 2. plass. Dette var også Rosenborgs tolvte seier på rad. Islendingen scoret også mot Mjøndalen for Rosenborg i cupen tidligere denne måneden.

Se sammendraget øverst i saken! 

– Det var flaks

Det var nettopp det å score mål som var en av grunnene til at Vilhjálmsson ble hentet til Lerkendal i sommer.

– Vi spilte ikke noen god kamp i dag. De spiller veldig lavt og Mjøndalen parkerer bussen, men de har en plan og det er vanskelig å bryte seg gjennom. Vi fikk tre poeng og det er det eneste som betyr noe. Det kan ikke alltid være så flott, men vi er fornøyd med tre poeng, sa matchvinneren til TV 2 etter kampen. 

– Var målet ditt tilfeldig?

– Ja, det var flaks. Jeg tok litt tid og brukte venstrefoten. Det var litt heldig at den gikk inn, men det var deilig å se den inne, fortsatte islendingen.

Blekt Rosenborg-lag

Rosenborg gikk ut i hundre fra start og satte bortelaget under et hardt press umiddelbart, men hvittrøyene maktet ikke å skape de største målsjansene mot Mjøndalen. Etterhvert kom bortelaget mer med i kampen og fikk en fin mulighet til å sjokkere Lerkendal i det 20. minutt.

Innkastet fra høyre ble stusset videre av Rhett Bernstein. Ballen havnet hos Erik Midtgarden, men Mjøndalen-spilleren fikk ikke nok kraft i headingen til at det ble noen stor trussel. En fin mulighet for Mjøndalen.

Et litt tamt Rosenborg-lag fikk en fin mulighet til å ta ledelsen to minutt før pause. Johan Lædre Bjørdal fikk ballen på inne på Mjøndalens sekstenmeteren og fyrte av et skudd fra cirka 35 meter. Marco Pris Jørgensen i Mjøndalens fikk slått ballen til corner.

Vilhjálmsson-scoring

Etter pause kom vertene til flere fine muligheter. Fire minutter ut i kampen fikk Rosenborg frispark. Mike Jensen ladet kanonen, men Pris Jørgensen fikk avverget skuddforsøket.

Rosenborg fortsatte å stange mot Mjøndalens forsvarsmur, men i det 62. minuttet skulle scoringen endelig komme for vertene. Etter mye frem og tilbake inne i Mjøndalens sekstenmeteren spratt ballen til en umarkert Matthías Vilhjálmsson. Islendingen fikk pirket ballen i mål og Rosenborg var i ledelsen.

Like etterpå var Pål André Helland nær ved å øke ledelsen. Frisparket ble imidlertid mesterlig reddet av keeper. En fin sjanse for Rosenborg til å kunne gjøre jobben enda vanskeligere for Mjøndalen.

Bortelaget maktet ikke å hente frem en sluttspurt og like før slutt av Helland nær igjen ved å øke ledelsen, men skuddet fra 18 meter gikk like utenfor lengste stolpe.

Slik startet lagene:
Rosenborg: A. Hansen, J. Svensson, H. Eyjólfsson, J. Bjørdal, J. Skjelvik, M. Jensen, A. Konradsen, F. Midtsjø, Y. de Lanlay, M. Vilhjálmsson, T. Mikkelsen.
Mjøndalen: M. Jørgensen, U. Arneberg, R. Bernstein, M. Sundli, J. Solberg, E. Midtgarden, S. Aasmundsen, C. Gauseth, C. Henderson, M. Hansen, A. Pellegrino