Brann-Haugen fikk drømmetreff mot Hønefoss

Fredrik Haugen dundret ballen i mål via tverrliggeren i etterlengtet Brann-seier.

Brann-Hønefoss 3-0

Etter tre uavgjorte kamper på rad er Brann tilbake på vinnersporet i Obos-ligaen. Søndag kveld ble bunnlaget Hønefoss slått 3-0 etter to scoringer av Erik Huseklepp og en scoring av Fredrik Haugen.

Seieren gjør at Brann klatrer forbi Sandnes Ulf og opp på 3. plass i Obos-ligaen.

Haugen-perle
Haugen scoret sitt andre mål for sesongen etter 11 minutters spill, og for en scoring! Midtbanespilleren fikk lade kanonen fra tjue meters hold. Ballen føk som et prosjektil opp i Hønefoss-keeper Tarjei Omenås' venstre kryss.

– Har dere sett for en avslutning av Fredrik Haugen? Det er noe av det villeste jeg har sett, sa kommentator Jørgen Klem etter scoringen.

Se målet i videovinduet øverst!

Erik Huseklepp har ikke fått til det å stemme denne sesongen, men mot Hønefoss viste lysluggen at han fortsatt kan. Brann-profilen hadde få problemer med å bredside inn 2-0 etter 20 minutter.

Like etter pause la Huseklepp på til 3-0 etter fint forarbeid av nykommeren Amadiya Rennie, men det burde vært 4-0 til hjemmelaget.

Steffen Lie Skålevik, som nylig ble hentet fra Nest-Sotra, fikk en enorm mulighet til å score sitt første mål for Brann i Obos-ligaen etter 73 minutter.

– Hvordan er det mulig å bomme på en slik mulighet, undret Klem.

Maktdemonstasjon av Sogndal
Også de andre topplagene i Obos-ligaen vant sine kamper søndag. Sogndal slo Bærum hele 5-0 etter to mål av Kristian Fardal Opseth, to mål av Mahatma Otoo og en scoring av forsvarsspilleren Bjørn Inge Utvik. Sogningene leder Obos-ligaen sju poeng foran Brann og Kristiansund, som slo Ranheim 1-0 på bortebane. Aliou Coly ble matchvinner for Kristiansund.

Nest-Sotra slo Levanger hele 3-0 på Moan kunstgress og har god kontakt med lagene like over nedrykksstreken, mens Jerv klinket til med hele 4-0 hjemme mot Fredrikstad.

Sandnes Ulf møter Hødd mandag.