STOLT: OnklP mottok Edvardprisen søndag ettermiddag. Her er han avbildet på backstageområdet på Vahl skole på Grønland. FOTO: SANDRA MEI LING NOER / TV 2
STOLT: OnklP mottok Edvardprisen søndag ettermiddag. Her er han avbildet på backstageområdet på Vahl skole på Grønland. FOTO: SANDRA MEI LING NOER / TV 2

OnklP dro i land prestisje-pris for «Styggen på ryggen»

–  Folk kommer opp til meg daglig og forteller hvor mye låta betyr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pål Tøien (30), bedre kjent som OnklP, stilte søndag opp sammen med rapmakker Jaa9 på en gratiskonsert for Sportsklubben Sterling på Grønland i Oslo.

Hylles for låta

Da duoen sto på scenen, ble OnklP overrasket med Edvardprisen av musiker Stein Torleif Bjella (47). Rapperen får stor anerkjennelse for låta «Styggen på ryggen».

– Jeg ble veldig overrasket. Vi var allerede storfornøyd med dagens arrangement, og så kom dette! Alle vennene mine har visst dette en stund, men det kom som en stor overraskelse på meg. Det er virkelig stas, sier OnklP til TV 2 bare minutter etter at han har gått av scenen.

OnklP hylles for låta, selv om han ikke trodde det kom til å bli noen hit. Nå er han sjeleglad for at han lot folk få høre den.

– Jeg hadde ikke tenkt å ha den med på plata engang. Det at folk kommer opp til meg daglig og forteller hvor mye den betyr er sterkt.

– Prisen henger høyt

Folk deler gjerne historiene sine med Pål Tøien. Det kommer ofte vanskelige og tunge temaer opp på banen.

– Jeg setter veldig pris på at folk kjenner seg igjen i låta mi. Jeg pleier å si at ting kommer til å gå bra, og at de må prate med noen om problemene sine, sier Tøien.

– Hva betyr en slik pris for deg?

– Alle vil gjerne få annerkjennelse for det de har gjort. Akkurat Edvardprisen er stemt fram av komponister og tekstforfattere, så denne prisen er gjev. Den henger høyt hos meg, sier han.

Edvard-prisen er en utmerkelse innen norsk musikk og blir utdelt av TONO. Den deles ut årlig, og målet med prisen er å øke oppmerksomheten rundt norske komponister og tekstforfattere.

OnklP dro i land prisen i kategorien tekstforfatter.

Vigdis Hjorth, Lars Vaular, Ragnar Olsen og Stein Torleif Bjella har vunnet prisen i samme kategori de siste fire årene.