Kristoff om VM-oppladningen: – Det er litt problematisk

Katjusja-stjernen må til Canada for å kjøre ritt 14 dager før VM i USA.

HAMBURG (TV 2 Sporten): Det ble bare nesten to på rad for Alexander Kristoff i WorldTour-rittet Vattenfall Cyclassics søndag, men den norske sykkelstjernen er etter en fantastisk 2015-sesong likevel en av de aller største favorittene til VM i USA om bare en drøy måned.

Før mesterskapet skal han sykle et endagsritt i Frankrike neste helg, før han må ta turen over Atlanterhavet og til Canada for å sykle to endagsritt i Québec og Montréal bare to uker før VM.

Det er ifølge ham selv ikke det ideelle programmet før den store dagen i Richmond, Virgina, i slutten av september.

– Kunne gjerne sluppet å reise til Canada
– Jeg kunne gjerne sluppet å reise til Canada og i stedet kjørt noen ritt i Europa, men dessverre har ikke laget noen ritt i Europa, og jeg må få kjørt noen ritt i den perioden. Da er Canada eneste alternativet. Det er litt problematisk med all reisingen, men det er heldigvis på den «riktige» siden av Canada, sier han etter andreplassen bak André Greipel i Hamburg.

– Hvorfor ikke sykle Tour of Britain, som Edvald Boasson Hagen skal?

– Laget skal ikke sykle det rittet.

Katjusja-stjernen syklet de samme rittene i oppladningen til VM i Ponferrada, Spania, i fjor.

Da endte det med en åttendeplass, og 28-åringen håper å treffe enda litt bedre med formen denne gangen.

– Jeg sliter litt mer nå enn på samme tid i fjor, men jeg håper det er et godt tegn. Det hadde vært dumt å være i toppform nå! Forhåpentligvis er jeg i toppform til VM.

– Han kommer til å få en komfortabel flytur
Lagkamerat Sven Erik Bystrøm må også kanskje sykle endagsrittene i Canada før VM, og unggutten må i tillegg sykle etapperittet Tour of Alberta tidlig i september. 

23-åringen sier all reisingen ikke er ideell, men sier samtidig at det er en del av det å være proffsyklist. 

Torsten Schmidt, sportsdirektør i Katjusja, er ikke så bekymret for elevene sine og tipper at Kristoff klarer seg helt fint i VM.

– Det er ikke den lengste reisen. Han skal jo ikke helt til Los Angeles, og han kommer til å få en komfortabel flytur over til Canada. Han får god tid til å slappe av etter rittet, sier den tidligere tyske proffsyklisten.

– Så det her kommer til å gå helt fint?

– Ja, dette kommer til å gå veldig bra.