Pedersen: – En av grunnene til at jeg valgte Godset

Marcus Pedersen ble matchvinner for Strømsgodset mot Start. Se video!

Strømsgodset - Start 2-1

Markus Pedersen vendte tilbake til Strømsgodset fra Brann for å skyte drammenserne opp på tabellen i høst.

Akkurat det gjorde spissen søndag kveld mot Start. Etter at Start dominerte kampen i innledningen og ledet 1-0 etter en scoring av Rolf Daniel Vikstøl snudde Godset kampen. Først scoret Jørgen Hammer selvmål rett før pause, før Marcus Pedersen satte inn ledermålet på straffet.

Start satte inn en sluttspurt, men maktet ikke å utligne. Dermed vant Strømsgodset 2-1 og ligger på 6. plass fire poeng bak Viking på tredje.

Se sammendraget fra kampen øverst i saken!

– En av grunnene til at jeg valgt Godset

Etter kampen var matchvinneren strålende fornøyd med å være tilbake på gamle trakter etter overgangen fra Brann.

– Det er spesielt å være tilbake. Jeg merket det under oppvarmingen at det er spesielt å være på «gamle gress» igjen. Jeg fikk litt frysninger under oppvarmingen, forklarte Pedersen til TV 2.

– En av grunnen til at jeg valgte Godset er at jeg vet hva jeg går til og jeg kjenner de rundt klubben. Jeg er vel en gutt som trenger trygghet selv om jeg er 25 år, fortsatte Godset-spissen

– Du tenker ikke ut igjen nå med det samme?

– Nei, jeg skal komme meg i form igjen og forhåpentligvis komme meg ut senere, sa Pedersen.

Start sjokkerte Godset

Start var aggressive i starten av kampen og skapte flere fine muligheter. Syv minutter ut i kampen kom også uttellingen. Innkastet ble stusset videre av Henrik Breimyr før Vikstøl knuste alle i hodeduellen og sendte ballen i mål. En fantastisk start.

Bortelaget var friske. I det 23. minuttet kom Kristoffer Ajer på et fint løp inne på Godsets banehalvdel. Fra 20 meter banket stortalentet til, men Espen Bugge Pettersen fikk avverget forsøket.

Strømsgodset kom mer med i kampen inn mot pause og skapte noen muligheter, men det måtte en Start-spiller til for å få uttelling. Gustav Wikheim slo ballen inn fra venstre. Starts forsvar og keeper så ut til å ha kontroll, men ballen gikk via hodet til Jørgen Hammer og i mål bak en sjanseløs Håkon Opdal.

Pedersen-scoring

Etter pause dominerte Strømsgodset uten at de i innledningen av omgangen maktet å skape de største målsjansene.

Men i det 63. minuttet fikk hjemmelaget straffe. Gustav Wikheim utfordret Start-forsvaret og ble dyttet og gikk overende innenfor sekstenmeteren. Fra straffemerket var Marcus Pedersen iskald og satte ballen enkelt i mål til venstre for Opdal.

Ti minutter etter ledermålet fikk Pedersen en ny mulighet. Godset kontret på Start og Storflor fikk tilslutt lagt inn fra høyresiden, men foran mål var Pedersen akkurat litt for sen til å skli ballen inn i mål. En enorm mulighet for vertene.

Start presset på og seks minutter før slutt fikk Ajer en stor mulighet. Upresset, inne i Godsets sekstenmeter satte stortalentet ballen over. En gedigen sjanse for Ajer.

Slik startet lagene:
Strømsgodset: E. Pettersen, J. Horn, M. Høibråten, G. Valsvik, F. Hanin, P. Moen, M. Ovenstad, I. Fossum, Ø. Storflor, M. Pedersen, G. Wikheim.
Start: H. Opdal, J. Hodnemyr, J. Hammer, M. Christensen, R. Vikstøl, D. Aase, G. Kristjánsson, H. Breimyr, K. Ajer, E. Børufsen, M. Stokkelien.