Usain Bolt til TV 2: – En av mine største triumfer

En lettet Usain Bolt feiret sitt niende VM-gull sammen med familien. 

Da han møtte TV 2 i intervjusonen etter løpet, var det en glad og lettet sprintlegende som uttalte seg.

- Var dette en av dine største triumfer?

– Ja, det synes jeg definitivt. Jeg har hatt en vanskelig sesong. Det har vært mange tvilere der ute. Jeg har hatt en tøff tid, hatt mange problemer og vært skadet. Å greie å komme tilbake å vinne dette føles definitivt meget bra, sier Bolt til TV 2.

– Hvordan føles det å bli den første utøveren i verden med ni VM-gull?

– Det er stort. Det har hele tiden vært mitt mål hele tiden, vinne mest mulig, og fortsette å vinne så mye som mulig til jeg legger opp.

Stolt pappa

TV 2 møtte også faren til Usain Bolt etter løpet, og han var veldig stolt av sønnen.

– Han er en legende, ler Wellesley Bolt.

– Trodde du at dette skulle skje da han var yngre?

– I begynnelsen så trodde man vel ikke det, men når tiden har gått har han jo utviklet seg til å bli den legenden han er.

Han forteller at at han var fryktelig nervøs før starten og langt fra sikker på at sønnen skulle greie det. Derfor var gleden desto større da han kasserte inn sitt tredje VM-gull på 100 meter, og det niende totalt.

– Dette er definitivt en stor dag for familien Bolt, ler pappa Bolt, som sammen med kona Jennifer fikk komme ned på banen å posere med sønnen etter triumfen.

– Lever for konkurranse

Også Usain Bolt, var i likhet med sin far, nervøs før finalen. I forsøksheatene og semifinalen virket Justin Gatlin utilnærmelig.

– Selvsagt visste jeg at det ville bli et tøft løp. Men jeg lever for konkurranse, og det motiverer meg. Gatlin har vært god hele sesongen. Men vi ønsket hverandre lykke til i garderoben. Jeg har stor respekt for han som konkurrent, og vi gratulerte hverandre etter løpet også, sier Bolt.

Mange hadde håpet på en Bolt-triumf siden Gatlin har sonet hele fire år for bruk av doping. Men Bolt vil ikke være med på at dette var en seier for sporten, og at den "gode" vant over den "onde".

– Jeg ser det ikke på den måten. Jeg kom her for å gjøre en god jobb, og gjorde det. For meg handler det bare om å vise verden at man kan drive med idrett og være ren. Og vil fortsette å jobbe med det som en hver idrettsutøver, sier Bolt.

Fornøyd med sølv

Justin Gatlin mener han mistet seieren de siste metrene inn mot mål, uten at han helt kan forklare hva som skjedde.

Men at sølv er nederlag, ville han ikke være med på.

– Om jeg er lei av sølv? Vil ikke du ha stått her med en sølvmedalje selv. Jeg jobber hardt hver dag for det jeg oppnår, og derfor er jeg glad for at jeg står her med en medalje, sier Gatlin til TV 2.