Kolarov-luring og følsom Nasri-lobb sendte City tilbake på tabelltoppen

Manchester City fortsetter å overbevise i Premier League.

Everton-Manchester City 0-2

Etter to overbevisende kamper mot WBA og Chelsea var det ventet at Manchester City skulle ta tre poeng i borteoppgjøret mot Everton. 

Og det gjorde også de lyseblå. Aleksander Kolarov scoret det første City-målet etter en times spill på Goodison Park. Like før slutt la Samir Nasri på til 2-0 med en følsom lobb.

Dermed er Manchester City tilbake på tabelltoppen i Premier League. Med tre strake seire og null baklengsmål virker det som om de lyseblå har skumle hensikter denne sesongen.

– Det har vært en perfekt start på sesongen. Vi har scoret åtte mål på tre kamper og har holdt nullen. Men vi må ikke glemme at vi avsluttet med seks strake seirer forrige sesong og ble nummer to, sier en fornøyd City-manager Manuel Pellegrini.

– I forrige sesong gjorde vi mange feil mot bunnlag. Denne sesongen må vi lære av de feilene. For meg handler det om prestasjonene våre. Det er ikke bare konsentrasjon og intensitet som må til, sier Pellegrini. 

Seieren var Manchester Citys niende strake i Premier League, en tangering av en 103 år gammel rekord. 

– Manchester City ser ut som det klart beste laget til nå, sier TV 2-ekspert Petter Myhre.

– Ser du noen svakheter?

– Nei, ikke så langt. De har sett ut som det mest komplette laget, sier Myhre.

Traff tverrliggeren
De lyseblå levde opp til favorittstempelet i begynnelsen av oppgjøret. Etter ti minutter måtte Tim Howard ta ut sitt ytterste for å hindre Sergio Agüero-scoring etter et klassisk Manchester City-angrep. Bortelaget dominerte stort i åpningskvarteret, men Everton spille seg inn i kampen utover i omgangen. 

Romelu Lukaku jublet for scoring etter 24 minutter, men assistentdommeren vinklet korrekt av for offside. 

Samme Lukaku var svært nær ved å gi «The Toffees» ledelsen like før pause. Belgieren sendte Joe Hart feil med et godt plassert frispark fra drøyt 16 meter. Ballen strøk tverrliggeren, men dessverre for Everton forsvant ballen videre opp på tribunen.

Kolarov-luring
Manchester City kom ut etter hvilen i et forrykende tempo. Etter bare to minutter ble David Silva spilt fri inne i Evertons 16-meter. Spanjolen avsluttet hardt med vristen, men kanonkulen av et skudd traff stolpen.

Etter en time fikk Manchester City uttelling. Venstreback Aleksandar Kolarov fikk en fin stikker av Raheem Sterling. Fra skrått hold plasserte serberen ballen i nærmeste hjørne.

Mens Manchester City-fansen fortsatt var i gledesrus burde Jesus Navas lagt på til 2-0. Kantspilleren fikk ikke helt bestemt seg for om han skal skyte eller spille på tvers. Til slutt prøvde han lykkes, men traff Howard i ansiktet fra kort hold.

Hjemmelaget hadde også sine muligheter til å utligne. Tidligere City-spiller Gareth Barry er ikke kjent for å score mange mål, men midtbanespillerens heading ti minutter før slutt hadde retning mot nettmaskene. Heldigvis for bortelaget sto Vincent Kompany på streken og stoppet forsøket.

Like før slutt drepte Samir Nasri spenningen i kampen med en følsom lobb etter et godt timet veggspill med Yaya Touré.