Flos perlescoring sørget for Molde-jubel

Molde kunne endelig juble for tre poeng mot Vålerenga. Se video!

Vålerenga - Molde 0-1

Molde stod uten seier på de fire siste kampene i Tippeligaen før oppgjøret mot Vålerenga søndag ettermiddag.

På Ullevaal var bortelaget best mot et tafatt og blekt Vålerenga-lag. Molde tok en fortjent seier og vant 1-0 etter en flott scoring av Per-Egil Flo. Dermed kunne bortelaget endelig juble for tre poeng igjen i Tippeligaen.

Se sammendraget og Per-Egil Flos flotte mål øverst i saken! 

– Fortjent straffet

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var veldig misfornøyd med hvordan hans lag fremstod etter kampen.

– Vi er ikke klar når kampen starter av en eller annen grunn. Det må vi finne ut av. Det er vi i trenerteamet sitt ansvar at vi kommer ut og er så fryktelig tam, litt dø i spillet og blir fortjent straffet med 0-1 mot et veldig defensivt Molde-lag som ligger langt nede på egen halvdel i 90 minutter. Når de får scoringen så blir det enda vanskeligere, forklarte Kjetil Rekdal.

– I 2. omgang klarer vi å skape en to/tre sjanser og det er litt bedre, men vi må begynne kampene på en helt annen måte. Om det er press, stress eller varme Det vet vi ikke noe om. Skal du slå et godt lag som Molde må du være med fra start og spille godt i 90 minutter. Det gjør ikke vi og da taper du, oppsummerte Vålerenga-treneren.

– Treffer godt

Molde kom best i gang på Ullevaal og tok ledelsen i det 13. minutt. Eirik Hestad snappet ballen et godt stykke inne på Vålerengas banehalvdel. Midtbanespilleren utfordret Vålerenga-forsvaret før han sentret videre til Per-Egil Flo som kom på venstresiden. Venstrebacken banket ballen via tverrliggeren og i mål. En knallhard avslutning og et vakkert mål av spilleren.

– Det er ikke ofte scoringene kommer, men jeg treffer godt når jeg først treffer, sa Flo om scoringen sin inn til pause.

Vålerenga slet med å bryte gjennom Moldes forsvar og skapte lite før pause. Molde var i realiteten nærmere 2-0 enn det Vålerenga var et utligningsmål. Nærmest var Mohamed Elyounoussi etter 23. minutters spill.

Hestad svingte inn et innlegg fra høyre. På bakerste stolpe sto den hel umarkert Elyounoussi, men Moi traff aldri skikkelig på headingen og ballen gikk utenfor. En stor sjanse for bortelaget.

– Verste vi har spilt på lang tid

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal var ikke fornøyd med et blekt Vålerenga-lag i 1. omgang og gjorde to grep etter pause. Ut gikk Herman Stengel og Ghayas Zahid. Inn kom Sander Berge og Melker Hallberg.

– Jeg kunne byttet mange. Det er egentlig bare Wæhler, Moa og keeperen vår som har vært ok. Resten har vart langt unna pari. De har vært fryktelig tung, seig, masse feil og de har sett lite inspirert ut. Dette var en kjempeskuffende omgang. Jeg tror det er det verste vi har spilt på lang tid, sa Rekdal etter pausepraten.

Det så ikke ut til å hjelpe for kun få minutter ut i omgangen rotet Vålerengas forsvar det til for seg selv og plutselig var Moldes Sander Svendsen alene med keeper. Sascha Burchert i Vålerengas mål fikk avverget forsøket fra Moldes 18-åring. Returen gikk rett i beina, men Etzaz Hussain satte ballen utenfor. En gedigen mulighet til å øke ledelsen for bortelaget.

Vålerenga kom mer med i kampen og både Moa og Christian Grindheim fikk fine muligheter til å utligne for Vålerenga, men utnyttet ikke sjansene sine. 

På overtid fikk Moa en kjempesjanse, men headingen fra spissen gikk utenfor mål.

Slik startet lagene:
Vålerenga: S. Burchert, A. Mathisen, J. Nation, K. Wæhler, I. Näsberg, H. Stengel, C. Grindheim, G. Zahid, D. Holm, Moa, R. Lindkvist.
Molde: E. Horvath, M. Linnes, R. Gabrielsen, V. Forren, P. Flo, H. Singh, E. Hestad, E. Hussain, M. Elyounoussi, S. Svendsen, Agnaldo