SVARTE SEERNE: Gustavo Poyet tror Watford blir sesongens store overraskelse. Og den beste spilleren han har trent? Luka Modric. FOTO: TV 2
SVARTE SEERNE: Gustavo Poyet tror Watford blir sesongens store overraskelse. Og den beste spilleren han har trent? Luka Modric. FOTO: TV 2

– Luka Modric er det største talentet jeg har trent

Les Gustavo Poyets svar til TV 2s seere.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gustavo Poyet var i helgen gjest i TV 2s Premier League-studio. Der svarte han på innsendte spørsmål fra seerne.

Her er noen av spørsmålene Poyet svarte på:

Dennis Alexander Mrozek: Hvilket lag vil overraske oss mest denne sesongen?

– Interessant. Jeg hadde kanskje tenkt et lag som Southampton eller muligens Stoke. Men jeg tror faktisk jeg går for Watford. De har mange forskjellige, interessante spillere, og om de fortsetter å ta poeng vil de kanskje overraske oss.

Runar Bønes: Har sønnen din potensial til å nå lenger enn deg?

– Jeg håper han kan komme seg til Premier League og spille regelmessig. Om han kommer dit og henger med, er jeg fornøyd. Akkurat nå henger han litt etter.

– Men han er fortsatt ung?

– Ja, det er han, men disse spillerne ønsker gjerne å spille, de ønsker ikke vente. Men jeg tror han har en sjanse så lenge han har fokus på spillet.

Isaac Söder Josefsen: Hva er det merkeligste som har skjedd i garderoben til Sunderland? 

– Den vanskeligste situasjonen var uten tvil Adam Johnson-situasjonen. Det var kanskje den vanskeligste dagen i min manager-karriere. Men den merkeligste og morsomste episoden var nok å slå Chelsea på hjemmebane. På den tiden virket det omtrent umulig - jeg tror få hadde sett det for seg. Det var en spesiell dag for meg. Både det å spille mot mitt gamle lag - men samtidig å slå Mourinho og holde plassen. Det var en mix av følelser for meg.

Trond Hansen: Angrer du på at du forlot Chelsea til fordel for Spurs? 

– Nei. Jeg måtte gjøre det. Men folk vet ikke alltid hvorfor.

– Hva fikk deg til å dra, da?

– Mye faller tilbake på valg gjort av vår daværende manager. Det var stort fokus på unge spillere, og det var mange sterke karakterer. Dennis Wise forlot klubben, og til slutt forlot jeg klubben også. Jeg tror ikke jeg kunne blitt.

Joachim Lunde Barvåg: Hvordan var tiden din i Tottenham som spiller og assistent? 

– Det første året var spektaktulært som spiller, og jeg hadde opparbeidet meg en sentral rolle på laget. Som trener var det fantastisk! Det gikk veldig fort. Selv om det var et år føltes det som en måned. Jeg har gode minner fra denne tiden og har fortsatt kontakt med flere. Det største i Tottenham var å være med å vinne Ligacupen. Det var en tøff kamp mot Chelsea, men vi klarte det. Å være med å vinne Ligacupen på så kort tid var stort.

Victor Alexander Brudevoll: Hvem er den beste spilleren du har spilt mot? 

– Maradona. Uten tvil!

Jonus Bjarmann: Hvem er det største talentet du har trent? 

– Luka Modrić. Han var fantastisk. Vi mistet litt kontakt etter at han dro til Real Madrid, men jeg planlegger en tur over.

Jan Christoffersen: Hva er den største forskjellen i Premier League siden du var en aktiv spiller?

– Penger. Mye penger. Fotball er spesielt, og penger kan kanskje ta bort litt fokus fra spillet.

Anders Mo Hanssen: Hvem er den beste spissen du har spilt sammen med?

– Gianluca Vialli var god, men den beste må nok være Gianfranco Zola.

Thomas Ekornsæter: Hvordan ser fremtiden din ut når det gjelder managerkarrieren din?

– Jeg ønsker å fortsette og håper jeg fortsatt får en mulighet i England. Men jeg har heller ikke problemer med å se meg rundt andre steder i verden. Det kommer et punkt i karrieren der å trene "topplaget" ikke er like viktig lenger. Det handler mer om å trives og å trene spillere på en måte jeg liker. Det finnes ikke en bedre følelse for en manager enn å sitte på benken og se laget ditt spille flott fotball. Og det kan man gjøre nesten hvor som helst. Det må ikke være i England, eller Real Madrid for den saks skyld. Så, vi får se.