STRÅLTE ETTER KVALIK: Ezinne Okparaebo imponerte da hun tok seg videre til semifinale i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STRÅLTE ETTER KVALIK: Ezinne Okparaebo imponerte da hun tok seg videre til semifinale i VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Ezinne Okparaebo videre til semifinale: – Bare å kline til igjen

Ezinne Okparaebo løp inn til fjerdeplassen i det tredje heatet på 100-meteren søndag og er videre til semifinalen mandag på tid. Hun fikk 11,12 sekunder.

BEIJING (TV 2): Smilet gikk rundt på Ezinne Okparaebo etter å ha løpt inn til sin nest beste tid i karrieren, 11,12. Men siden motvinden var hele 1,2 sekundmeter, er dette trolig hennes aller beste løp i karrieren.

– Ja, det var veldig bra, sier Okparaebo.

Mer å gå på
Men noe av det aller første hun sa i intervjuet med TV 2, var at hun vet akkurat hva som skal til for at det skal gå enda fortere.

– Det er en del ting jeg kan gjøre bedre.

– Hva da?

– Det vil jeg ikke si til deg. Jeg må først bak å diskutere det med trenerne mine, men det handler bare om detaljer, detaljer, og detaljer. Samtidig er det viktig ikke å ha fokus på at jeg skal løpe under 11 blank og pers. Hvis man tenker for mye på det, så binder man seg bare og løper dårlig, sier hun.

Men sportssjef Ronny Nilsen mener Okparaebo har inne mye mer enn hun viste i dag.

– Dette minner meg veldig om da hun satte rekorden på 11.10 i London i 2012. Men nå er hun sterkere. Så jeg utelukker ikke at hun kan komme under 11 blank i semifinalen, eller kanskje i finalen, sier Nilsen med et lurt smil.

Møter europamesteren
I semifinaen møter hun blant andre europamesteren Dafne Schippers som Okparaebo ikke har vært i nærheten av å slå de siste sesongene. Så det er ingen tvil om at hun må opp på sitt aller beste nivå.

– Det har vært mye motgang de siste årene, men jeg har blitt flinkere til å takle det. Men det er deilig å vise de som ikke har hatt troen på det vi har drevet med. Jeg visste at jeg skulle være i form nå, og har egentlig aldri vært bekymret, sier Okparaebo.

Sug i magen
Hun forteller at hun tidligere i sesongen har slitt med å få riktig spenningsnivå under konkurransene. Og at det er derfor at hun ofte løper sine beste løp i mesterskap.

– Jeg kjente et skikkelig sug i magen da jeg kom inn på stadion, og jeg har ikke hatt den følelsen tidligere i år. Når jeg er skikkelig nervøs, så løper jeg ofte bedre.

Forventningene foran semifinalen har ikke blitt mindre etter løpet som ga henne 12. beste tid av samtlige i forsøkene.

– Det er bare å kline til igjen, sier hun med et smil.

Michelle Lee Ayhe fra Trinidad og Tobago vant heatet med 10,98 sekunder, mens Okparaebo forbedret årsbestetiden sin med sju hundredeler. Etter de fire første heatene hadde Okparaebo den beste tiden av dem som ikke automatisk gikk videre.