SNUBLET: Amalie Iuel snublet i første hekken og gikk ikke videre på 400 m hekk.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /
SNUBLET: Amalie Iuel snublet i første hekken og gikk ikke videre på 400 m hekk. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix FOTO: RUUD, VIDAR /

Amalie Iuel til TV 2: – Jeg er fryktelig skuffet

BEIJING (TV 2): Irritert Amalie Iuel slått ut etter amatørfeil på første hekken.

Det var en nærmest gråtkvalt Iuel som møtte TV 2 etter å ha kommet i mål på 56,59, som bare holdt til en sjetteplass i heatet. Iuel var nummer syv av de som kunne gå videre på tid, men manglet 29 hundredeler på å greie det.

– Kneet i hekken

– Jeg er veldig skuffet. Kom inn for fort på starten, og kommer for nærme hekken, så de to siste skrittene måtte jeg kutte, og så traff jeg hekken med kneet borti ganske hardt. Da mistet jeg all farten. Gjør man det i begynnelsen, så blir hele løpet ødelagt. Da blir det for mye å ta igjen. Nei, det var ikke min dag, sukker hun.

Vanligvis er starten på løpet styrken til Iuel. Og når målet om å ta den norske rekorden på 56,33 også røk, ble dagen helsvart.

– Jeg bare sinnssyt skuffet, for i dag var det supre forhold. Formen kjentes bedre enn noen gang før, og da var dagen til å perse.

– For gira

Hun tror ikke det var nervene som spilte henne et puss, for hun følte seg mindre nervøs foran VM-starten enn da hun landslagsdebuterte i U23 EM i juni.

– Jeg tror jeg var så gira at jeg kom ut av blokka fortere enn jeg pleier å gjøre, så da løp jeg opp på hekken og kom for nært.

– Er dette tekniske problemer du har slitt med før?

– Nei, dette er første gangen. Jeg har aldri truffet første hekken. Så traff jeg andre også fordi jeg mistet all farten på første. På grunn av det så fikk jeg ikke vist hva jeg kunne ha gjort. Jeg vet at jeg kan mye bedre enn dette. Det er skikkelig irriterende.

– Mer sulten

Men til tross for skuffelse, ser Iuel framover. Og hun er ikke skremt av nivået og møtet med verdens beste. Hun tar med seg det som god læring fram mot OL neste år.

– Nå er jeg bare enda mer sulten på å gjøre det bedre neste gang. Jeg må få vist hva jeg kan gjøre. Surt at det ikke ble i dag, men da er det bare å gjøre det bedre neste gang. Forhåpentligvis allerede i Rio, smiler Iuel.

Nå bærer det rett tilbake til studier og trening på University of Southern California.

– Det blir kanskje litt syvkamp for å bygge styrke, og skaffe poeng til skolen i stevner, men det er 400 meter hekk som blir satsingen i mesterskap.