Dio-dobbel i dramatisk Stabæk-seier

Sandefjord måtte gi tapt i seksmålsdrama. 

Sandefjord-Stabæk 2-4

Seks mål og straffedrama – det ble et ellevilt oppgjør da serietoer Stabæk gjestet Sandefjord lørdag kveld, og det var favorittene som kunne reise hjem med alle poengene etter å ha slått bunnlaget 4-2 i et dramatisk oppgjør.

Stabæk er nå fire poeng bak serieleder Rosenborg, som har en kamp mindre spilt. Trønderne tar imot Mjøndalen på Lerkendal søndag.

Se høydepunktene i videovinduet over!

– Soleklar straffe

Det var imidlertid nok av kontroverser i oppgjøret, og som mot Tromsø forrige helg følte Sandefjord seg nok en gang snytt. Lars Bohinen mener Stabæk aldri skulle fått straffe som ga dem 3-2-ledelse.

Dommer Espen Berntsen blåste da han mente Victor Demba Bindia felte Adama Diomande inne i boksen.

– Jeg mener at man like godt kan la være å dømme straffe. Han er først på ballen. Ok, så tar han mann med ball, men han kommer ut med ballen i beina. Jeg synes ikke dette er straffe, sier Bohinen til C More.

Han mener også at hans eget lag ble snytt for straffe og muligheten for å utligne til 3-3, da Kjell Rune Sellin gikk i bakken i duell med Birger Solberg Meling.

– Det er straffe. Han kommer ned og løfter armen over skulderen hans og drar ham ned. Soleklar straffe. Berntsen er 50 meter unna, og rekker ikke å løpe frem, men er tydeligvis like sikker begge veier, sier en frustrert Bohinen.

Grossman-kanon

Stabæk føk ut av startblokkene på Komplett Arena, og etter bare fire minutter satte Adama «Dio» Diomande inn sitt 16. seriemål for sesongen.

Yassine El Ghanassy fant Ernest Asante inne i boksen, og ghaneseren hadde en strøken touch da han sendte ballen inn foran mål. Der traff Diomande like godt på sin første touch, og gjestene kunne juble.

Sju minutter senere var det duket for mer blå jubel. Cole Grossmann fyrte av fra drøyt 16 meter, og den strøkne avslutningen gikk i mål forbi en sjanseløs Anders Gundersen i Sandefjord-målet.

Sandefjord-comeback

Etter den fantastiske starten roet gjestene tempoet, og etter 27 minutter grep Sandefjord muligheten.

Da ballen ble lempet inn i Stabæk-boksen var Pål Alexander Kirkevold både sterk og heldig i duell med Nicolai Næss, og kunne til slutt tuppe ballen i mål forbi Mande Sayouba.

Og Kirkevold var ikke ferdig med det. Etter 73 minutter mottok han ballen ved bakre stolpe, og sørget for 2-2 med en strålende avslutning.

Dio-dobbel

Gleden ble imidlertid kortvarig for Sandefjord. Bare to minutter senere klønet Victor Demba Bindia det til, og felte Adama Diomande inne i straffefeltet.

Den tok Stabæks diamant seg av selv, og satte inn sitt 17. seriemål via stolpen – 3-2 til Stabæk.

Ropte på straffe

Men dramaet var ikke over. Etter 82 minutter lurte Kjell Rune Sellin offsidefellen til Stabæk og gikk overende i straffefeltet etter en duell med Birger Solberg Meling.

Hele Sandefjord ropte på straffe og det var massiv pipekonsert mot dommer Espen Berntsen da han valgte ikke å blåse straffe.

Og i stedet for at vertene potensielt kunne fått 3-3, så ble det heller en scoring andre veien.

Giorgo Gorozia spilte fri innbytter Luc Kassi med en strøken pasning, og alene med keeper gjorde ivorianeren ingen feil. Dermed kunne Stabæk juble for 4-2-seier.