Bastian Schweinsteiger i aksjon mot Newcastle på Old Trafford.
Bastian Schweinsteiger i aksjon mot Newcastle på Old Trafford.

– Schweinsteiger jogget rundt som en 47-åring

Gus Poyet var ikke imponert over Bastian Schweinsteigers innsats mot Newcastle.  

Manchester United - Newcastle 0-0

Louis van Gaal valgte å gi Bastian Schweinsteiger sjansen fra start på midtbanen i stedet for Michael Carrick mot Newcastle, men tyskeren klarte aldri helt å sette sitt preg på kampen den snaue timen han spilte i sin første seriekamp fra start. 

– Han jogger rundt som om jeg skulle gjort det. Som om han er 47 år gammel. Han har ikke styrken og formen til å jage ballen skikkelig akkurat nå. Han gjorde ikke noe spesielt dårlig, men han bidro ikke noe særlig heller, var dommen fra Gus Poyet i TV 2s Premier League-studio. 

Skadeplaget duo
De siste årene har midtbanestjernen vært plaget med skader og forrige sesong spilte han bare 20 av 34 seriekamper for Bayern München. 

Etter kampen avviste van Gaal at tyskeren ble tatt av fordi han slet med en skade. Han ønsker i stedet å spille den skadeplagede midtbaneduoen Michael Carrick og Schweinsteiger i form. 

– Jeg sa det på forhånd at han bare skulle spille 60 minutter. De andre kampene har Michael Carrick spilt 60 minutter og nå var det omvendt. Vi må bygge opp begge to. Carrick var mye skadet i fjor og det er han ikke nå. Det samme gjelder for Bastian, sier van Gaal.

– Har ikke vært i form på tre år
Da Schweinsteiger ble klar for United i juli, mente hans tidligere trener i Bayern München at midtbanespilleren kan bli en suksess i Manchester-klubben dersom han blir kvitt alle skadene. 

– De siste tre årene har Bastian hatt diverse skadeproblemer og ikke vært i god, fysisk form. Men dersom han blir kvitt alle skadene er jeg fullstendig overbevist om at han kommer til å bli en enorm suksess i Manchester United. Og det håper jeg han gjør, sa Pep Guardiola om Manchester Uniteds nysignering.