Kings marerittminutter: Laget straffe og ble skadet i historisk seier

Callum Wilson hat trick-helt da Bournemouth sjokkerte West Ham. 

West Ham-Bournemouth 3-4

West Ham var klare favoritter hjemme mot Premier League-nykommer Bournemouth, som ankom Upton Park med to strake tap.

For Joshua King ble det dessverre en del negativt, han laget straffe og måtte like etter forlate banen med skade, men likevel ble det en historisk og gledelig ettermiddag for Bournemouth, som endte opp med å slå West Ham 4-3 i en helt vanvittig fotballkamp.

Den store helten ble Callum Wilson, som endte opp med å score klubbens første mål og første hat trick i Premier League.

Se alle høydepunktene i videovinduet øverst!

Krise-Cresswell

Lilleputten sørget for at West Ham-fansen satte såpeboblene i halsen etter elleve minutter. Høyreback Simon Francis stormet opp langs høyrekanten, men Aaron Cresswell hadde tilsynelatende fullstendig kontroll.

Det trodde han selv også, men Francis ga ikke opp, kjempet til seg ballen og slo lavt inn foran mål. Der kom fjorårets Bournemouth-toppscorer Callum Wilson stormende, og bredsidet inn Bournemouths første Premier League-mål noensinne.

Og det skulle bli mer Cresswell og Wilson. Førstnevnte mottok en pasning ved egen 16-meter, og spilte den rett i beina til Wilson, som alene med keeper enkelt kunne sette inn 2-0 for gjestene.

West Ham-manager Slaven Bilic var åpenbart ikke fornøyd, og etter 34 minutter gjorde han en endring i forsvarsrekken sin. Utrolig nok var det ikke Cresswell som måtte gå av, i stedet valgte Bilic å sette inn James Tomkins for Angelo Ogbonna.

Kings marerittminutter

Etter en tung førsteomgang, kunne West Ham-fansen boble over av glede tidlig i den andre – takket vært en klønet nordmann.

Bare ett minutt og 16 sekunder var spilt av omgangen da Joshua King lagde straffespark.
Mark Noble plukket opp ballen etter en West Ham-dødball, men var feilvendt og på vei ut av boksen da King klønet det til og la midtbanemannen i bakken.

Noble tok straffen selv, sendte Artur Boruc i Bournemouth-målet feil vei og sørget for en skikkelig vitamininnsprøytning for vertene.

For King skulle det derimot gå fra vondt til verre. Drøyt tre minutter etter at han laget straffe pådro hurtigtoget seg en skade, og ble erstattet av Marc Pugh.

Men den vonde starten var ikke over for gjestene, for etter 52 minutter kom utligningen. Et langt innkast fra Carl Jenkinson endte opp hos Diafra Sakho, som vendte opp og avsluttet fra skrått hold.

Darren Randolph i West Ham-målet ble tvunget til å gi en retur. Den den landet hos Cheikhou Kouyaté, som dundret ballen i mål.

King-erstatteren scoret

Men Bournemouth lot seg slettes ikke sette ut av gjestenes gode åpning, og etter 66 minutter ble King-erstatter Pugh spilt fri av Max Gradel, fint vekk en forsvarer og dundret inn 3-2.

78 minutter var spilt da Max Gradel utnyttet svakt backspill av Carl Jenkinson, stjal ballen og satte fart alene mot keeper. Jenkinson var på etterskudd, rev Gradel overende og det endte med rødt kort til Jenkinson og straffe til Bournemouth.

Wilsons hat trick

Den satte Callum Wilson i mål, og kunne dermed også juble for å ha scoret Bournemouths første Premier League-hat-trick noensinne.

Men dramaet var ikke over, for bare to minutter etter 4-2-scoringen til Bournemouth reduserte West Hams ti menn. Modibo Maïga lurte et par forsvarere, før han bredsidet inn West Hams tredje fra 16 meter.

Men flere mål ble det ikke – Bournemouth tok sin aller første Premier League-seier mot West Ham.