Roar (38) kjører Porsche på heltid – for Sébastien Loeb

Se hvordan det gikk da TV 2 fikk sitte på.

BILTZHEIM (TV 2): Roar Lindland fra Lyngdal i Vest-Agder er blant Norges mest rutinerte asfaltracere på høyt nivå. 38-åringen har mange år bak seg i norske, svenske og nordiske mesterskap, med mange forskjellige biltyper, og har konkurrert i Porsche 911 sammen med blant andre prins Carl Philip av Sverige.

– Det er ikke så mange årene siden jeg bare drømte om å sitte i en slik bil og holde i rattet. Bare det var jo veldig stort, sier Roar.

Det har skjedd en del siden den gang.

De siste sesongene har Roar kjørt Porsche 911 på heltid, først i den såkalte Porsche Supercup, et beintøft mesterskap hvor alle kjører nøyaktig like biler og det fremfor alt er førerens innsats som teller, og så to sesonger i et fransk mesterskap – for å bli klar til comeback i Supercupen med et mye mer profesjonelt team i ryggen.

Se reportasje øverst i artikkelen

For to år siden møtte Roar nemlig Sébastien Loeb, ni ganger verdensmester i rally og den direkte årsaken til at Petter Solberg bare fikk én VM-tittel. Loeb kjører til daglig VM for standardbiler, WTCC, for Citroën, men hopper også innom andre serier når han har tid – og denne helgen skal Roar og Loeb gjøre et innhopp i Porsche Supercup på Spa-banen i Belgia, en av verdens mest beryktede baner.

– Roar liker å jobbe sammen med teamet, og teamet liker å jobbe sammen med ham. Vi arbeider godt sammen, sier Loeb om sin norske lagkamerat.

Og når de to skal kjøre sammen på Spa, er det Roar, med sin tidligere erfaring med Porsche-racing, som er eksperten.

– Han har definitivt mer erfaring med denne bilen enn jeg har, så her har jeg noe å lære. Det er alltid viktig for teamet vårt at man drar i samme retning og deler informasjon, sier Loeb.

Neste år satser Roar for fullt i Porsche Supercup, med løp som går parallelt med alle formel 1-løpene i Europa, men i motsetning til forrige gang har han nå helproffe Sébastien Loeb Racing bak seg.

– Nå sitter jeg kanskje i den raskeste bilen på banen. Jeg kan bare fokusere på det jeg skal gjøre, og da slipper jeg en del av de bekymringene jeg kanskje har vært vant til å ha med meg tidligere, sier Roar.

Loeb selv skal ikke kjøre denne serien, men er involvert i driften av teamet, og er stadig innom verkstedet i Alsace for å se hvordan det går. Og selv om Roar nærmer seg 40, er ikke sjefen bekymret for nordmannens alder.

– Han er motivert, han er lidenskapelig – og så er han fortsatt ung. Han er tross alt yngre enn meg, flirer Loeb.

– Så lenge man har gleden og gnisten som gjør at man kan klare å levere, er det greit. Og så er det godt å se at Sébastien fortsatt hevder seg i VM som 41-åring, så da har jeg fortsatt litt å gå på, mener Roar.