GIVERGLEDE: Disse solbrillene tilhørte Michael Jackson. Nå donerer Omer Bhatti de til Sunnaas-stiftelsen. (Foto: Erlend Bakke)
GIVERGLEDE: Disse solbrillene tilhørte Michael Jackson. Nå donerer Omer Bhatti de til Sunnaas-stiftelsen. (Foto: Erlend Bakke)

Omer Bhatti donerer solbrillene til Michael Jackson for Sunnaas

Kjendisene donerer private gjenstander til Sunnaas-stiftelsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lørdag kveld kl.20.30 sendes «Aksjon Sunnaas: Fra tragedier til mirakler» på TV 2.

Far og datter leder sendingen

DONERES: Michel Jacksons solbriller. (Foto: Erlend Bakke)
DONERES: Michel Jacksons solbriller. (Foto: Erlend Bakke)

Katarina og Hallvard Flatland skal lede sendingen fra rehabiliteringssykehuset hvor Hallvard selv oppholdt seg – og ble frisk.

– Jeg ble trillet inn i rullestol, og gikk ut dørene på egne bein ti uker senere. I løpet av de ti ukene der fikk jeg både se og selv oppleve det utrolig viktige arbeidet som gjøres på Sunnaas, sier han til TV 2.

Nå kjemper far og datter sammen med resten av kjendisnorge for å samle inn penger til Sunnaasstiftelsen til inntekt for rehabiliteringsformål over hele landet.

Kjendiser med giverglede

Innsamlingsaksjonen engasjerer, og kjendiser som Per sundnes, Maria Haukås Mittet og Omer Bhatti selger verdifulle gjenstander for å samle inn penger til det veldedige formålet.

Kjendisene lager støttevideoer som de deler i sosiale medier. Det gjør de i samarbeid med selskapet snapsale.com, som har oppfordret alle til å selge og kjøpe ting til inntekt for stiftelsen.

For Omer Bhatti har Sunnaas en ekstra stor betydning, da hans mor oppholdt seg der i flere måneder.

– Mamma fikk hjerneslag da jeg var tenåring og mistet evnen til å prate. Hun ble også lam på høyre side av kroppen, forteller Omer til TV 2.

Donerer Michael Jacksons solbriller

Familien bodde i USA, men moren ble fløyet til Norge og fikk rehabilitering på Sunnaas.

– Hun fikk livet sitt tilbake. Det har vært ekstremt verdifullt. Ikke bare for henne, men for oss pårørende også. Jeg fikk nøye oppfølging, og masse informasjon om hva sykdommen innebar, sier han.

Omer donerer bort en rekke gjenstander. Bhatti gir bort en skjorte han brukte under «Adils hemmelige dansere», en jakke han brukte under «Skal vi danse» og fire capser.

I tillegg gir han bort et par solbriller han fikk av Michael Jackson i 2003.

– Jeg fikk brillene under en reise i Aspen i Colorado. Det er ikke fancy briller, men Michael brukte dem til hverdagsbruk. Man kan se at brillene er brukt, sier Omer.

Sandra Lyng Haugen skal donere en tromme, mens Didrik Solli-Tangen skal donere et fallskjermhopp, opplyser de to til TV 2.

Håper flere vil donere

Daglig leder i stiftelsen, Marianne Holth Dybwad, sier hun er overveldet over støtten fra norske kjendiser.

– Dette er en sterk anerkjennelse av det arbeidet stiftelsen gjør. Jeg håper så mange som mulig vil bruke denne muligheten til å selge noe de ikke trenger til inntekt for et godt formål, sier hun.

Lederen i Snapsale, Erland Bakke, understreker at hvem som helst kan støtte stiftelsen ved å laste ned appen og legge ut noe de ønsker å selge med #Sunnaas.

– Vi håper mange vil bruke vår enkle løsning til å være med å sørge for at Sunnaasstiftelsen får et ende bedre grunnlag for det viktige arbeidet de gjør, sier Bakke.

Ønsker du å donere penger til Sunnaas-aksjonen? 

Benytt deg av boksen i saken, eller bruk følgene metoder:

Givernummer: 820 44773, kr 200
SMS: SUNNAAS til 2160 (200)