Sjansesløseri for United mot Newcastle 

Manchester United maktet ikke å score mot Newcastle. 

Manchester United - Newcastle 0-0

Se sammendrag i videovinduet øverst i saken.

Manchester United hadde flere store muligheter mot Newcastle, men det endte utrolig nok målløst på Old Trafford.   

Dermed fortsetter måltørken for Wayne Rooney, som nå har 857 minutter uten scoringer for Manchester United.

Van Gaal: – Vi var uheldige
– Jeg synes vi kan være fornøyde med innsatsen, men ikke resultatet. Vi får ikke uttelling på sjansene våre. Vi skaper en rekke sjanser, men vi er uheldige, sier Louis van Gaal etter kampen.  

– I fotball trenger man også flaks, ikke bare kvalitet. Kvaliteten i den siste fasen av spillet vårt var ikke bra. Vi tok ikke de rette valgene, men som et lag spilte vi fantastisk. Og vi kjempet til siste slutt. Jeg liker sånne kamper, men ikke resultatet i dag, sier United-manageren.

Hjemmelaget dominerte totalt de første 20 og de siste 20 minuttene av kampen. Bortelaget hadde to store sjanser ved nyervervelsene Alexandar Mitrovic og Florian Thauvin.  

United er nå oppe i syv poeng, mens Newcastle har to poeng etter de tre første seriekampene. 

Annullert Rooney-mål
Wayne Rooney har måttet tåle kritikk for varierende prestasjoner de to første seriekampene. Kapteinen hadde før lørdagens kamp spilt 767 minutter uten å score mål.

Mot Newcastle tok det bare fire minutter før spissen endelig fant nettmaskene igjen. TV-bildene viste imidlertid en hårfin offside og scoringen ble annullert av dommer Craig Pawson. 

Bortelaget hang ikke sammen de første 20 minuttene og United spilte seg frem til flere muligheter. 

Mitrovic med heading i tverrliggeren
Newcastle fikk etter hvert løftet laget høyere på banen og dermed kom de også mer med i kampen.

Etter 24 minutter fikk bortelaget en kjempemulighet. Chancel Mbemba la fint inn til Alexandar Mitrovic, som headet knallhardt i tverrliggeren.

Spillet bølget litt frem og tilbake og begge lagene var farlig frempå, uten at det resulterte i noen scoringer før pause.  

– Det er smått utrolig at Newcastle kom seg gjennom den første halvdelen av kampen uten å slippe inn mål. United hadde flere avslutninger på mål de første minuttene enn da har hatt på de to første kampene til sammen, sa Erik Thorstvedt i TV 2s studio om de første 45 minuttene. 

– Ser ut som om Schweinsteiger er 47 år gammel
Louis van Gaal valgte å gi Bastian Schweinsteiger sjansen fra start på midtbanen i stedet for Michael Carrick, men tyskeren klarte aldri helt å sette sitt preg på kampen den snaue timen han spilte.  

– Han jogger rundt som om han er 47 år gammel. Han har ikke styrken og formen til å jage ballen skikkelig akkurat nå. Han gjorde ikke noe spesielt dårlig, men han bidro ikke noe særlig heller, var dommen fra Gus Poyet i TV 2s studio. 

Nære på for «Chicharito»
Det ble ikke helt den samme starten på andreomgangen som i første.
Manchester United hadde et lite overtak, men Newcastle forsvarte seg godt og hjemmelaget slet med å skape de store sjansene.  

Etter 67 minutter ble matchvinneren fra forrige kamp, Adnan Januzaj byttet ut til fordel for Javier Hernandez. Meksikaneren som var på lån til Real Madrid forrige sesong brukte snaut et kvarter på å spille seg til en stor sjanse. 

Ballen havnet rett i beina på Chicharito inne i boksen som kom helt alene med Tim Krul, men den nederlandske keeperen reddet forsøket mesterlig. 

De siste 20 minuttene hadde Manchester United flere gedigne muligheter og Newcastle hadde nok med å forsvare seg, men verken Chicharito, Chris Smalling eller Michael Carrick klarte å få ballen inn bak en god Tim Krul.  

På tampen av kampen holdt Florian Thauvin på å få en drømmedebut for Newcastle, men pasningen fra Cisse var litt for lang til at franskmannen klarte å skli ballen i mål.