FÅR IKKE DELTA: Nesta Carter (t.v.) kunne deltatt på 100-meteren i VM i Beijing, men ble ikke meldt inn som reserve i tide. FOTO: AP Photo/KEYSTONE/Walter Bieri
FÅR IKKE DELTA: Nesta Carter (t.v.) kunne deltatt på 100-meteren i VM i Beijing, men ble ikke meldt inn som reserve i tide. FOTO: AP Photo/KEYSTONE/Walter Bieri

Jamaikansk sprint-tabbe: – Hinsides dumskap

Nesta Carter tok bronse under 100-meteren i forrige VM – i Beijing får han ikke delta.

En tabbe av Det jamaikanske friidrettsforbundet (JAAA) gjør at bronsevinneren fra VM i Moskva i 2013, Nesta Carter ikke får delta under 100-meteren i VM i Beijing. 

Usain Bolt, Asafa Powell, Nickel Ashmeade og Kemar Bailey-Cole skulle løpt 100-meteren for Jamaica, men Bailey-Cole er skadet og stiller ikke til start.

Jamaica ønsket at Carter skulle ta den ledig plassen – det får han ikke lov til.

Grunnen er at Carter ikke var ført opp som reserve da fristen gikk ut 10. august. JAAA anket avgjørelsen, men den ble avvist av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF).

Det var NRK som først omtalte saken.

Tabben har fått Carters trener til å rase. Han er opprørt over situasjonen og er ikke videre imponert over forbundets handlekraft.

– Dette er hinsides inkompetent. Det er til og med hinsides dumskap. Jeg vet ikke om det finnes ord som kan beskrive dette, sier Stephen Francis til Jamaica Gleaner.

Forbundet sier at de trodde hvilken som helst utøver kunne bli satt inn som reserve dersom de skjedde 24 timer før konkurransen.

– Det er noe vi har gjort uten problemer tidligere, så jeg er litt overrasket over at vi fikk dette problemet nå, sier team manager Ludlow Watts.

Usain Bolt, Asafa Powell og Nickel Ashmeade blir dermed de eneste fra Jamaica som løper 100-meteren. Finalen går av stabelen søndag, mens de innledende heatene ble avviklet lørdag. Der hadde blant andre Usain Bolt (9,96) og Justin Gatlin (9,83) få problem med å ta seg videre.

Det er forventet at Carter blir med på stafetten, som arrangeres neste lørdag.