Sjukjemperen Ida Marcussen i sin andre øvelse høyde. Hun hoppet 1.68 m.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Sjukjemperen Ida Marcussen i sin andre øvelse høyde. Hun hoppet 1.68 m. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Marcussen under pari i VM-åpningen

Ida Marcussen endte på sjetteplassen i det første heatet på 100 meter hekk for kvinner i sjukampen i VM lørdag. Tiden ble ikke bedre enn 14,47.

Marcussen fikk ikke akkurat noen «flying start» i mesterskapet, der hun har 14,10 som årsbeste på korthekken, og der hun har en personlig rekord 13,96. Cubanske Yorgelis Rodriguez vant heatet til Marcussen med 13,73.

Høyde som var andre øvelse i sjukampen på formiddagen lørdag, ble heller ingen suksess for Marcussen. Hun gikk over 1,68 meter, men misset i alle tre forsøkene på 1,71 meter, og dermed var den øvelsen over. Hun har en personlig rekord på 1,74 meter i øvelsen, men var langt bak den, og også langt bak noteringen hun hadde da hun satte norsk sjukamprekord i 2007.

Målet til Marcussen er å prestere på resultater i nærheten av, eller helst under, den norske rekorden i sjukamp på 6226 poeng. Den har Ida Marcussen selv fra VM i Osaka i 2006.

Den gangen, da hun endte å på ellevteplass i mesterskapet totalt, åpnet hun med 14,16 på korthekken. Hun var langt unna den tiden i Fugleredet lørdag morgen.

Den aller raskeste på åpningsøvelsen i sjukampen for kvinner lørdag var nederlandske Nadine Visser. Hun løp inn til 12,81 sekunder og satte personlig rekord. (©NTB)