«Jeg vet hva det vil si å være usikker og ha dårlig selvbilde»

Den norske friidrettstroppen slår ring rundt Isabelle Pedersen etter netthets.

BEIJING (TV 2): Den store snakkisen i den norske VM-troppen har vært kommentaren Isabelle Pedersen fikk på Instagram etter at hun postet et bilde av Hong Kong skyline.

Etter å ha innledet en dialog med Pedersen om hvilken fettprosent hun har, skriver en av brukerne følgende i kommentarfeltet:

– Imponerende at en som ser så uatletisk ut kan løpe så kjapt. Og det er ikke slemt ment.

Etter innlegget har Isabelle Pedersen fått mye støtte fra både friidrettsmiljøet og folk ellers.

– Det har vært utrolig flott støtte, mye større enn jeg hadde håpet på. Og det betyr inderlig mye. Puberteten slo meg hardt og jeg la på meg 8-10 kilo. Jeg vet hva det vil si å være usikker, ha dårlig selvbilde og hvordan effekten av drittslenging er, skriver Pedersen i en e-post til TV 2.

Kraftig provosert
Den norske landslagslegen Ove Talsnes mener det er bra at Pedersen har engasjert seg så kraftig i saken.

– Jeg blir veldig provosert av dette. Jeg synes det er fantastisk at normale jenter kan prestere på det nivået de gjør. Man trenger underhudsfett, blant annet for å opprettholde hormonbalansen, sier Talsnes til TV 2.

Han er sikker på at det slår positivt ut på prestasjonene at jentene engasjerer seg.

– Ja, jeg synes det er veldig flott at jentene står på barrikadene i forhold til det kroppspresset de møter i det norske samfunnet.

Takkevideo
I natt la Pedersen ut en takkevideo til de som har støttet henne i saken. Overfor TV 2 utdyper hekkeløperen hvorfor hun har engasjert seg så sterkt i kampen mot nett-trollene.

– Selv om det kanskje var kun én bruker, så skal det kun én dårlig opplevelse til for at et liv kan bli ødelagt. Nett-troll har blitt «normalt» og er et problem, og vil være en utfordring i fremtiden med den utviklingen vi har, skriver Pedersen, før hun legger spørrende til:

– Om ikke meg, hvem? Om ikke nå, når?

Tok kontakt
Pedersen er fortsatt på treningsleir i Hong Kong. Der var hun blant andre sammen med Amalie Iuel, som var sammen med Pedersen da bildet ble lagt ut. Hun tok også direkte kontakt med brukeren som kom med de slibrige meldingene.

– Hun skjønner åpenbart ikke hva dette handler om. Alle som driver toppidrett vet at man ikke kan gjøre det med en fettprosent på fem.

Derfor mener hun det er viktig å si høyt i fra når slik hets kommer fram.

– Jeg synes bare det er ekkelt at folk kan gjøre sånne ting. Det er helt unødvendig. Så det er viktig for meg å vise at dette er ikke greit, sier Iuel, som selv ikke har opplevd noe lignende.

– Dårlig selvbilde
Støtten har betydd mye for Pedersen. Hun føler ikke at saken har tappet henne for energi i forkant av VM.

– Påvirkningen av saken er ganske enkel. Jeg har enda mer lyst å gjøre det bra, vise at alt er mulig bare man bestemmer seg for det og tror nok på det. Ren viljestyrke er undervurdert, skriver hun til TV 2.