Nett-trollene gjør at Okparaebo tar sosiale medier-pause under VM

Ezinne Okparaebo beskytter seg selv mot rasistisk hets. 

Beijing (TV 2 Sporten): Hun føler at formen er så god at hun «spretter» hver gang hun er på treningsbanen.

For å blokke alt annet ute, har Ezinne Okparaebo (27) pålagt seg selv pause fra sosiale medier før søndagens VM-start, blant annet for ikke å eksponere seg selv for hets som hun vet kan gå inn på henne.

– Rasistiske kommentarer

– For meg er det rasistise kommentarer som treffer meg, og som sårer meg ganske mye. Det er dessverre ikke så mye man kan gjøre med det, sier Okparaebo.

– Så nå kutter du Instagram, Twitter og Facebook?

– Når det gjelder mesterskap så prøver jeg å unngå sosiale medier. Jeg vet at det kan komme en del slike distraksjoner, og det vil jeg helst unngå. Men det er mulig jeg legger ut en oppdatering på søndag, eller mandag. Kanskje poste et eller annet om at det har gått bra, ler hun.

– Spretter

For hun går inn i VM med stor optimisme. Okparaebo har følt seg lettere på trening etter en litt treg sesong der 11.19 er hennes beste resultat i godkjent vind.

– Ting går mye lettere på trening. Jeg kjenner at jeg spretter.

– Spretter?

– Ja, jeg spretter. Det er sånn det føles. Man trenger ikke anstrenge seg, man bare spretter og løper avgårde, og det er en deilig følelse.

Jays skal hjelpe

På morgendagens økt, og for forsøkene på 100 meter natt til søndag, får hun også hjelp av kompisen og treningskameraten Jaysuma Saidy Ndure, som har fått akkreditering som Okparaebos personlige trener under VM.

– Han skal først og fremst se meg på oppvarming, og komme med tilbakemeldinger der. Som utøver ser han litt annerledes på ting enn en trener. Det er for å optimalisere opplegget, forteller hun.

Tradisjonelt har Okparaebo gjort sine beste resultater i store mesterskap. Hennes norske rekord ble satt i OL i London.

– De store mesterskapene gjør meg ekstra skjerpet, og man får mer adrenalin, og da går det ofte fortere, sier hun.