Ingen Tromsø-opptur etter Nilsen-sparkingen

Tromsø tapte 0-1 mot Lillestrøm på Åråsen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lillestrøm-Tromsø 1-0

Se sammendrag øverst!

Tirsdag kom meldingen om at Tromsø-trener Steinar Nilsen hadde fått fyken. Fredag kveld skulle «Gutan» prøve å snu den omstridte trener-sparkingen til noe positivt, men mot Lillestrøm på Åråsen endte det med tap.

Kampen ble tromsøværingenes femte på rad i Tippeligaen uten seier, mens Lillestrøm klatret tre plasser på tabellen – vel å merke før lagene under (Haugesund, Aalesund og Bodø/Glimt) har unnagjort sesongens 21. kamp.

Lillestrøms forholdsvis nye signering, Malaury Martin, som tidligere i sommer ble løst fra kontrakten med Sandnes Ulf etter å ha streiket, ble kampens eneste målscorer med sin nettkjenning ti minutter ut i den andre omgangen.

– Dette betyr enormt mye for oss
– I dag vinner vi for fansen, og disse tre poengene var utrolig viktige for oss. I 1. omgang var vi litt redde for å slippe oss løs, men jeg synes det løsnet i 2. omgang, sier målscorer Martin til TV 2 like etter kampslutt.

– Dette betyr enormt mye for oss. Vi har jobbet steinhardt de siste ukene, men slitt med å få ut alt i kamp. Tromsø kjempet veldig bra i dag, så vi er godt fornøyde med å få med å ta tre poeng, sier LSK-trener Runar Kristinsson.

Bakerst for hjemmelaget spilte Arnold Origi en meget god kamp. Helt på tampen var keeperen helt avgjørende for at alle poengene ble værende igjen i sør.

– Hvis den siste hadde gått inn, så mener jeg det hadde vært en keepertabbe. Jeg hadde bra kontroll på den, smiler Origi.

– Vinner ikke når vi ikke scorer mål
Også Tromsøs Magnus Andersen ble effektivt stoppet av Liellestrøm-keeper Origi.

– Vi hadde absolutt nok sjanser til å score mål. Det var artig å spille, men vi vinner ikke når vi ikke scorer mål. Det var synd at vi ikke fikk mer ut av dette.

Nå venter Rosenborg på Alfheim for Andersen og co.

– Vi vet at det er en kamp som er lett å motivere seg til, så får vi se hvordan det går, sier Andersen.

– Det er skuffende med null poeng. Effektiviteten er det mest skuffende i dag, slo Tromsøs midlertidige trener Bård Flovik.

Kjedelig 1. omgang
De 45 første minuttene på Åråsen må kunne betegnes som forholdsvis kjedelige. Gjestene fra nord var nærmest scoring, mens hjemmelaget i gult rett og slett virket daffe og uinspirerte.

Etter drøyt 15 minutters hvile var det derimot en mer tent LSK-gjeng som tok fatt på kampens siste kapittel, og etter 55 minutters spill satte franske Malury Martin inn kampens første scoring for kanarifuglene.

Den tidligere Sandes Ulf-, Blackpool- og Middlesbrough-spilleren stakk foten frem på et innoverskrudd hjørnespark og en brøkdel av et sekund seinere lå ballen i mål bak Pål Vestly Heigre i Tromsø-buret.

Andersen kunne utlignet
Da det gjenstod 20 minutter var Tromsøs Magnus Andersen nære ved å sette inn scoringene som ville ført til at lagene var like langt, men 29-åringen feilet alene med LSK-keeper Arnold Origi.

Etter 90 forholdsvis tamme minutter, var Tromsø bare millimetere fra å utligne, men igjen stod Origi i veien for Tromsø-scoring – og resultatet ble stående som det var.

Slik startet lagene:
Lillestrøm: Origi, Timisela, Amundsen, Kippe, Ringstad, Martin, Lundemo, Margeirsson, Ofkir, Knudtzon, Friday.
Tromsø: Heigre, Norbye, Ødegaard, Wangberg, Antonsen, Landu Landu, Andersen, Hansson, Bendiksen, Åsen, Ondrásek.

Sjekk tabellen på altomfotball.no!