Van Gaal: –Du er litt døv. Jeg har aldri sagt at Pedro skal til United

Manchester United-manageren ble til slutt lei av journalistenes spørsmål om spilleren som valgte Chelsea.

Se Manchester United-Newcastle lørdag fra kl. 13.00 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!

Manchester United-manager Louis van Gaal holdt fredag pressekonferanse forut for lørdagens kamp mot Newcastle.

Der ble det tidlig klart at det var Pedro - angriperen som er blitt lenket til en overgang til Manchester United i lang tid, men som signerte for Chelsea torsdag - som ble det store samtaleemnet.

Åpningsspørsmålet fra journalistene i salen var om van Gaal kunne fortelle om Manchester Uniteds ståsted rundt alt som har skjedd rundt Pedro.

– Nei, var hans korte svar.

Slik skaffer du deg TV 2 Sport Premium!

Journalistene ønsket å vite hvorvidt van Gaal har følt at dette var en spiller som kom til å slutte seg til Manchester United.

– Jeg kan ikke svare på disse spørsmålene. Jeg har sagt det før. Alt vi gjør er en prosess, og i denne foretar vi avgjørelser. Det var en klausul, og den enkleste overgangen. Dere kan skrive hva dere vil, men vi kan ikke si hva vi vil, sa han noe kryptisk.

Les også: – Barcelona-stjerne blir Manchester United-klar innen kort tid
Les også: Hevder Chelsea vil kuppe Pedro-overgang

– Folk må vite at det som er skrevet i avisene ikke er sant
Manageren sa at han måtte forsvare sine spilleres interesser, og innrømmet at han tidligere hadde svart bekreftende på at at Pedro passet inn i klubbens profil. Van Gaal var dog klar på at han ikke på noe som helst tidspunkt hadde sagt at han var interessert i å hente spilleren til klubben.

– Dere presenterer det slik. Jeg svarte kun på et spørsmål. Folk må vite at det som er skrevet i avisene ikke er sant, for kun spillerne og klubbene vet dette. 

– Politikk til side, er du skuffet over at Pedro ikke er her nå?

– Jeg kan ikke svare på det, for da svarer jeg på det samme som han andre spurte om. Jeg vil ikke at dere skal vite min strategi rundt spillere. Når jeg sier noe om en spiller, så setter dere det inn i en annen kontekst, sa han.

– Jeg har aldri sagt at han kommer til Manchester United
Nederlenderen er tidligere sitert på at han har snakket om Pedro som en spiller som passer Manchester Uniteds profil.

– Jeg kan ikke nekte for det, for han er rask og han er kreativ. Det er derfor jeg svarte på det spørsmålet. Det er åpenbart at dere satte det i et annet perspektiv. Jeg har aldri sagt at han kommer til Manchester United, sa han.

Manchester United-sjefen fikk også spørsmål om hva som er alternativene nå, og hvorvidt Sadio Mané kan være en kandidat.

– Dere må vente og se. Det er ikke noe press på meg eller noe slikt. Vi har 28 spillere, vi klarte oss uten Pedro forrige sesong. Jeg kan ikke svare på det spørsmålet, for da legger jeg meg opp i ting. Ed Woodward gjør ting, og jeg mener han gjør det veldig bra, sa van Gaal.

– Du er litt døv, dere kan spørre i ti minutter og så kan vi avslutte
Da en ny journalist så ville vri samtalen tilbake på Pedro-overgangen, og hvorvidt det var van Gaals eller Pedros avgjørelse som gjorde at spanjolen ikke ble Manchester United-spiller, avbrøt den mektige sjefen ham kaldt.

– Du er litt døv, sa van Gaal og tok seg et glass vann.

– Dere kan spørre i ti minutter, og da kan det hende hun (pressesjefen, journ.anm.) avslutter denne pressekonferansen, fortsatte han.

Til slutt ble det sagt at det måtte komme et spørsmål som ikke var om Pedro, og da måtte van Gaal svare på kritikken som Ed Woodward har fått. Van Gaal sa at han stolte på sin direktør og at han blir oppdatert av ham hver dag.

– Jeg mener ikke man skal tvile på Ed Woodward, for han har bevist gjennom mange år at han er den riktige personen på riktig plass, avsluttet han.

Les også: Disse stjernene glapp for Uniteds utskjelte direktør

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk