Nå har Edvard (14) signert for Liverpool – se dokumentaren om «Frostas Messi»

Stortalentet signerte den formelle avtalen fredag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Liverpool/Bergen (TV 2 Sporten): Stortalentet Edvard Sandvik Tagseth (14) ble enig med Liverpool om en intensjonsavtale i begynnelsen av august.

Fredag var Tagseth og foreldrene i Liverpool for formelt å skrive under for den engelske storklubben. TV 2 har snakket med Matthew Newbury, som er sjef for Liverpools fotballakademi.

– Vi har tilbragt mye tid med Edvard nå. Han er en grei gutt med en veldig fin familie. Vi har stor tro på fremtiden hans, sier Newbury.

Edvard Sandvik Tagseth signerte for Liverpool. FOTO: PRIVAT / TV 2
Edvard Sandvik Tagseth signerte for Liverpool. FOTO: PRIVAT / TV 2

Øverst i artikkelen ser du dokumentaren om Edvard Sandvik Tagseth, som også er kalt «Frostas Messi».

– Alle parter er veldig fornøyd, sier familien til Trønder-Avisa fredag kveld.

Avisen skriver også at han flytter til England først den dagen han fyller 16 år, i januar 2017. Fram til da vil han fortsatt bo på Frosta og spille for Neset FK.

Ut 2015 er planen å reise over til Liverpool-akademiet én uke hver måned, før mengden dobles i 2016. Kontrakten med Liverpool løper til mai 2019.

Ble internetthit

Tagseth vil ikke bli offisielt klar for klubben før han blir 16 år, det vil si i januar 2017. Frem til det er planen å bli boende i Norge.

Edvard Sandvik Tagseth ble en internetthit da han herjet foran TV 2s kamera under Norway Cup.

Under turneringen avslørte han at han vurderte å signere for Liverpool, etter å ha mottatt tilbud fra en rekke storklubber.

– Jeg har vært på besøk hos Everton, Manchester United, Manchester City og Liverpool, sa 9. klassingen fra Frosta i Nord-Trøndelag til TV 2 i juli.

Nå er han altså klar for Liverpool.

– Jeg følte det var beste klubben for meg. Jeg likte meg best der, sier Tagseth.

– Han er det beste talentet jeg har sett på 20 år, sa Vidar Riseth til TV 2 på Ekebergsletta for ett år siden. Den gang var gutten kun 13.