Kygo og Matoma deler scene med Bieber og Minaj

De norske DJ-guttene spiller på Billboards første musikkfestival i New York denne helgen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne helgen går Billboard Hot 100 Fest av stabelen, og i den anledning skal flere av verdens mest populære stjernet samles for en helgefestival i New York. 

KYGO: Kyrre Gørvell-Dahll, her fra Palmesus-festivalen i juli tidligere i år. (Foto: NTB Scanpix)
KYGO: Kyrre Gørvell-Dahll, her fra Palmesus-festivalen i juli tidligere i år. (Foto: NTB Scanpix)
MATOMA: Tom Stræte Lagergren, også kjent som Matoma. (Foto: Instagram)
MATOMA: Tom Stræte Lagergren, også kjent som Matoma. (Foto: Instagram)

Billboard Hot 100 er en av de mest anerkjente musikklistene i verden, og representerer de 100 mest populære singlene i USA.

På helgens festival skal blant annet stjerner som Justin Bieber, Nicki Minaj, The Weeknd og Skrillex spille.

Det er første gang Billboard holder en musikkfestival, og på den stjernespekkede lineupen skjuler det seg også noen kjente navn fra Norge. 

Til New York

De norske DJ-guttene Kygo (23) og Matoma (24) skal nemlig begge til New York for å glede publikum med sine tropiske remixer. 

Kyrre Gørvell-Dahll fra Bergen, mest kjent som Kygo, studerte egentlig økonomi i Edinburgh, og mikset sanger kun som en hobby. Det var remixen av Marvin Gayes kjente låt Sexual Healing som skjøt fart på bergenserens karriere, og han har de seneste årene opptrådt på en rekke festivaler. 

Fått enorm oppmerksomhet

Tom Stræte Lagergren, også kjent som Matoma, er fra Flisa og har studert musikkteknologi ved NTNU i Trondheim. Han er mest kjent for remixen av låten Old Thing Back, som fikk enorm oppmerksomhet både i Norge og utlandet tidligere i år. 

Men før turen går til New York lørdag, må begge først gjennom en ganske så hektisk fredag.

Kygo skal nemlig spille på Jugendfest i Ålesund, mens Matoma skal spille på både(!) Pstereofestivalen i Trondheim og Parkenfestivalen i Bodø på fredag. 

– Hverdagen er hektisk, men å kunne gjøre det jeg gjør og å leve dette livet er helt fantastisk, sier en festivalklar Matoma til TV 2 fredag.