Ronia (15) brast i gråt da hun fikk gullknappen i Norske Talenter

Går direkte til semifinalen etter å ha skapt uenighet blant dommerne. Se videoen! 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gullkonfettien sprutet og tårene rant i fredagens Norske Talenter.

Bakgrunnen var at den unge sangerinnen Ronia Keyvan (15) hadde gjort så godt inntrykk på dommer Suleman Malik (24) at han trykket på gullknappen som sender audition-deltakerne direkte videre til semifinalen.

– Ronia, du synger ikke som en 15-åring, altså! Du har en kraftig stemme. Jeg var komfortabel. Jeg digget det! Det her er rett og slett talent, roste han etter at tenåringen hadde fremført Birdies «Help the People».

Se Ronias opptreden og dommernes reaksjoner ovenfor!

Skapte uenighet blant dommerne 

Til tross for Sulemans innstendige positivitet, var ikke de andre bak dommerbordet like overbevist. Mia Gundersen (53) mente deltakeren trenger mer tid.

– Ronia, du har et talent, men du er bare 15, og det merker jeg. Du våger ikke å ta oss inn. Det du skal lære deg er å synge fra innsiden og finne din egen stemme. Og når du blomstrer og blir trygg på de tingene jeg sier, så kommer du til å bli helt fantastisk, sa hun. 

– Du er i den fasen der du hører på det du skal fremføre, og så prøver du å gjenskape det. Du er sikkert ikke så langt unna originalen, for du har en flott stemme! Men det er mange jenter på 15 år som gjør akkurat det samme, mente Bjarne Brøndbo (50). 

– Jeg fikk panikk og ble sjokkert!

Suleman så ut til å nærmest eksplodere av uenighet på stolen ved siden av, og valgte altså til slutt å kaste seg over gullknappen som sender Ronia videre i konkurransen – uavhengig av hva de andre dommerne måtte stemme. 

Når TV 2 tar en prat med 15-åringen, forteller hun at gullknapptrykk var noe hun ikke hadde forventet.

– Jeg fikk panikk og ble sjokkert over det som skjedde! Jeg ble jo veldig glad. Jeg hadde ikke tro på at jeg skulle få gullknappen! Det var skikkelig kult.

Hun synes det er ekstra gøy at det var nettopp Suleman som sendte henne direkte til semifinalerundene.

– Jeg har sett ham danse mange ganger, og jeg har blitt inspirert av ham. Jeg er nemlig veldig glad i å danse selv. Så det var kult at det var han som trykket.

Ronia synes ikke det var fælt at Sulemans dommerkolleger ikke var like positive til hennes opptreden.

– Jeg opplevde ikke de andre dommernes tilbakemeldinger som noe negativt. Tvert imot, det er positivt for meg å få høre deres meninger fordi da kan jeg lære noe nytt, sier den sprudlende 15-åringen som innrømmer at hun kjente nervene da hun sto på scenen:

– Jeg var litt stressa. Jeg var ikke så nervøs før jeg gikk på scenen, men jeg kjente nervøsiteten da jeg faktisk sto der.

Glad pappa

Hennes far fulgte henne på auditionen, og han var veldig lykkelig over datterens Norske Talenter-suksess.

– Før jeg gikk på scenen sa han: «Dette klarer du, Ronia», mens jeg sa: «Nei, jeg gjør ikke det». Men han var veldig glad etterpå. Pappa har alltid vært der for meg, og støttet og hjulpet meg.

Se neste episode av Norske Talenter fredag klokken 20.00 på TV 2.