TØFF DAGEN DERPÅ: Jurij Trofimov og Egor Silin var fulle da de møtte opp på flyplassen for å fly hjem fra Brasil.
TØFF DAGEN DERPÅ: Jurij Trofimov og Egor Silin var fulle da de møtte opp på flyplassen for å fly hjem fra Brasil.

Kristoffs lagkompiser får ikke sykle Vueltaen etter fylleskandale

Egor Silin og Jurij Trofimov dukket opp fulle på flyplassen.

Det har vært mange utenomsportslige skandaler i Katjusja de siste månedene. Under Tour de France testet Luca Paolini positivt på kokain. Nylig testet Giampaolo Caruso (32) positivt for doping.

Nå ryster en ny skandale det russiske laget. Egor Silin og Jurij Trofimov skulle etter planen sykle Vueltaen for Katjusja, men nå er duoen fjernet fra laget.

Se lagpresentasjon fra Vuelta a España på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no kl. 19.00!

Dukket opp fulle på flyplass
Grunnen er at de to rytterne dukket opp svært beruset på flyplassen i Rio de Janeiro etter et testritt før neste års OL.

Det skriver det belgiske nettstedet sporza.be.

Alexander Kristoff fikk vite om fylleskandalen fredag morgen.

– De har tydeligvis vært på fest da de var med landslaget i Rio. De har vært utenfor det som har vært tillatt, og da må de ta konsekvensene av det, sier Kristoff til TV 2.

– Tre saker vi skulle vært foruten
Både Silin og Trofimov syklet for det russiske landslaget i Rio, og russerne er ikke kjent for å spytte i glasset. 

– De er kjent for å like litt alkohol, så det spørs om det ble litt mye, sier Kristoff.

Han mener de mange utenomsportslige sakene skader Katjuas rykte. 

– Det var Luca i Touren, og så var det Caruso nettopp. Dette kommer på toppen av det hele. Det er tre saker vi gjerne skulle vært foruten, men det er ikke samme alvorlighetsgrad over denne hendelsen som dopingsakene. Uansett er det brudd på et reglement som både laget vårt har og som det russiske landslaget sikkert har, sier nordmannen.

Han forteller at alkohol nytes i svært små mengder til vanlig.

– Vi har egentlig ikke lov til å nyte alkohol med mindre vi har fått tillatelse fra lagledelsen. Vi får ofte dele en flaske champagne om en av oss vinner en etappe. Det er ikke sånn at det er totalforbud mot alkohol, men man må få grønt lys fra lagledelsen, sier Kristoff.

Trofimov ble nummer fem i testrittet i Rio, som ble vunnet av franske Alexis Vuillermoz.

Gatis Smukulis og Tiago Machado er hentet inn som erstattere for den tørste duoen. Det betyr at Joaquim Rodríguez og Daniel Moreno har mistet tre viktige hjelperyttere foran Grand Tour-rittet i Spania.

Sykler Vattenfall på søndag
Kristoff sykler ikke treukersrittet for det russiske laget. 28-åringen skal kjøre klassikerrittet Vattenfall i Tyskland på søndag. 

– Jeg håper å gjøre det like bra som i fjor (da vant Kristoff, red. anm.), selv om jeg ikke er i like god form. Jeg vant en etappe i Arctic Race, men jeg var i bedre form i fjor. Da var jeg ikke i toppform under VM. I år håper jeg at formen er bedre til mesterskapet, sier Kristoff.

Disse sykler vueltaen for Katjujsa: Valdimir Isajtsjev, Alberto Losada, Thiago Machado, Gatis Smukulis, Joaquim Rodriguez, Pavel Kotsjetkov, Daniel Moreno, Eduard Vorganov og Angel Vicioso.