Godt tilbehør til langtidsmodnet fenalår og spekeskinke fra Tynset

Wenche var på plass i Mathallen i Oslo, som du i helgen kan få en smak av Dyrsku`n i Seljord og mange andre deilig lokalproduserte råvarer fra vårt langstrakte land. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Potetsalat med bønner, vårløk regnbue røtter

Dette trenger du:

  • 8-10 små/mellomstore poteter
  • 2 gulrøtter/regnbuerøtter
  • 4-5 dl kokte bondebønner eller sukkererter
  • 2-3 vårløk
  • 1 rødløk

Dressing 
Dette trenger du:

  • 2-3 ss god sennep
  • 2 ss honning
  • 2 ss sitronsaft
  • Ca 1 ½ dl nøytral olje, raps eller solsikkeolje
  • Salt og pepper

Slik gjør du:

Kok poteter og røtter knapt møre i lettsaltet vann. Damp godt!
Åpne belgen på bondebønnene og ta ut bønnene.
Kok bønnene i lettsaltet vann i 2-3 min.
Eventuelt ta sukkerertene og trekk av stengelen, og legg i kokende saltet vann i 1-2 min.
Hakk opp vårløk og rødløk.
Bland løken sammen med poteter, røtter og bønner/sukkererter.

Bland sammen alle ingrediensene til dressingen og vend inn i potetsalaten.

 

Chevre fra Haukeli servert med lune krydderstekte plommer
Plommer kan erstattes av epler i båter.

Slik gjør du:

Langtidsmodnet fenalår og spekeskinke fra Tynset med deilig tilbehør.  Foto: TV 2
Langtidsmodnet fenalår og spekeskinke fra Tynset med deilig tilbehør.  Foto: TV 2

Del plommer i i fire, fjern steinen.
Surr plommene i smør tilsatt litt brunt sukker, 1 splittet vaniljestang,1 hel anis (eventuelt kanel) og litt søt vin eller eplemost. (kan sløyfes)
Surr til plommene er myke, uten at de koker i stykker.