Hyundai har akkurat sendt ut første smakebit på sin nye Elantra. En viktig bil for koreanerne i flere markeder, men ikke det norske.
Hyundai har akkurat sendt ut første smakebit på sin nye Elantra. En viktig bil for koreanerne i flere markeder, men ikke det norske.

Lekker bil – men til Norge kommer den ikke

Her er første smakebit.

Hyundai er nede i en skikkelig bølgedal i det norske markedet. Etter to år med fryktelig svake salgstall, har det riktignok flatet litt ut så langt i år. Men en 19. plass på salgstatistikken og markedsandel på bare 1,6 prosent er ikke noe importøren er fornøyd med.

Nye produkter er på vei, blant dem en helt ny Tucson som kan bli svært viktig for Hyundai. Den erstatter dagens ix35, og går rett inn i klassen for familie-SUV-er.  Dette er en biltype vi nordmenn elsker, dermed bør den ha bra potensiale.

Ikke for Europa

En bil som imidlertid ikke vil kunne hjelpe Hyundai her hjemme, er nye Elantra. Dette er et modellnavn med sterke tradisjoner på det norske markedet. Kompakte Elantra var en av de første Hyundaiene som kom hit, og den solgte i perioder svært bra. Men den nye kommer ikke til Norge.

– Nei, Elantra er nå en bil laget primært for andre markeder enn det europeiske. I Europa ønsker vi å levere biler som er utviklet for Europa, av europeere. Dette i tillegg til såkalte verdensbiler som Tucson og Santa Fe. I Europa tilbyr vi derfor i30 i stedet for Elantra, forteller Morten Brusletto som er PR-sjef for Hyundai i Norge.

Les mer: Katastrofe-år for Hyundai i Norge

Kom fra Audi

Dermed går vi glipp av en bil som tar mål av seg å skille seg ut i klassen. Hyundai har akkurat sendt ut det første teaserbildet av den, og her er det tydelig at koreanerne satser på lekkert design.

De siste årene er det søstermerket Kia som har fått mest ros for utseendet på bilene sine. Nå skal tydeligvis Hyundai prioriteres sterkere. Tyske Peter Schreyer (med en fortid blant annet hos Audi) er ansvarlig for designet på begge merker, og har fått veldig mye skryt for det han har fått til.

Selv beskriver han nye Elantra som "en overgang fra tradisjonell til moderne styling, gjennom å kommunisere den nye modellens komfort og sporty følelse".

VW-sjefen: – Vi skulle ikke latt ham gå!

Ikke stasjonsvogn

Hyundai lover også mer luksusfølelse og mer utstyr enn tidligere. Blant annet er en ny infotainmentløsning på plass. Hyundai skal også ha jobbet med kjøreegenskapene, for å gi Elantra mer morofaktor.

Bilen får premiere på bilutstillingen i Los Angeles i november. Den kommer for øvrig ikke som stasjonsvogn, i USA er det nemlig ikke mange som ønsker seg stasjonsvogn i denne bilklassen.

Plutselig var disse Hyundaiene som sunket i jorden

Dette er siste generasjon Elantra som ble solgt i Norge, før den forsvant for rundt ti år siden. Det har skjedd et par ting med designet siden dette ...
Dette er siste generasjon Elantra som ble solgt i Norge, før den forsvant for rundt ti år siden. Det har skjedd et par ting med designet siden dette ...

Dette kan være et lite kupp for barnefamiliene