– En drømmedag for norsk fotball

TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen mener den norske fotball-pilen peker riktig vei.

– Jeg rigget meg til på kontoret mitt hjemme, der jeg har både seng og tv, og så frem til en interessant fotballkveld. Molde-kampen ble jo ikke vist, så jeg startet med å se litt på Rosenborg, forteller TV 2s fotballekspert Mini Jakobsen.

En liten time etter at Rosenborg-kampen startet, hadde Mini for lengst flyttet fokus over på det som skjedde i Skien.

Se høydepunktene fra de 22 første magiske minuttene i Skien øverst!

Showet på Skagerak hadde vart i drøyt 22 minutter, Odd ledet 3-0 over selveste Borussia Dortmund, og Mini Jakobsen trodde knapt sine egne øyne.

– Etter hvert ble jubelskrikene så høye at datteren min kom springende og spurte om Rosenborg hadde scoret. «Nei! Odd leder 3-0!», svarte jeg, forteller Mini, og legger til:

– Jeg lå jo i sengen og tenkte at jeg måtte ha drømt alt sammen.

– Keeperne var den store forskjellen i Romania
Han mener kveldens norske resultater i Europaliga-playoffen er et bevis på at den norske fotball-pilen peker riktig vei.

Molde vant 2-0 og skaffet seg et kjempebra utgangspunkt før returmøtet i Belgia. Rosenborgs resultat i Romania taler for seg selv, men det som skilte Rosenborg fra Steaua var først og fremst de to keeperne. André Hansen spiller en utrolig god kamp, mens junioren i Steaua-målet slipper inn alt. Hadde Rosenborg vært uheldige, kunne de fort tapt 0-3, fastslår eksperten.

– Et godt norsk fotballår
Selv om han mener det først og fremst var de to keeperne som var den store forskjellen på lagene i Bucuresti, påpeker Mini at han er svært imponert over det sin tidligere klubb har prestert den siste tiden.

– Dette er ikke tilfeldig. De vinner og vinner. De to siste månedene har vært helt enorme sett med Rosenborg-øyne. De er klare for semifinale i cupen, de har så godt som avgjort Tippeligaen og nå har de alle tiders mulighet til å kvalifisere seg til gruppespillet i Europaligaen.

– Hva sier kveldens resultater om norsk klubbfotball?

– Vi har tre lag i Europaliga-playoffen, så jeg vil absolutt kalle dette for et godt norsk fotballår. Dette er et godt signal, og i år mener jeg norsk klubbfotball har løftet seg noen hakk. Men vi skal uansett ta det litt med ro. Vi skal ikke tenke at vi nå er med for fullt igjen, men vi kan tillate oss å tenke at vi er på riktig vei. Dette var en drømmedag for norsk fotball, avslutter Mini Jakobsen.