Therese Johaug: – Det er mye kroppsfokus på jentene

Skal ta opp kampen mot netthetsen.

Kari Traa har fått med seg en gjeng tøffe jenter som har opplevd hets på nettet, og lanserte i dag en kampanje for å ta opp kampen mot nettrollene. Therese Johaug er en av dem som stiller opp.

Se reportasje øverst i saken!

– Jeg synes det er viktig å være med å fronte en slik viktig kampanje som Kari Traa har startet. Det er mye som ligger ute på nett man ikke vil lese. Der er det mennesker som hetser folk, sier Therese Johaug.

Unngår forum
Selv bruker ikke langrennsstjerna mye tid på nett, og jentene på landslaget har fått beskjed om å holde seg unna nettforum, der de blir diskutert.

– Det er mange som har meninger om oss. Spesielt er det mye kroppsfokus på oss jentene. Jeg håper kampanjen kan bidra til at folk slutter å mene så mye om andre. Alle har en fasong og alle er forskjellige, sier hun, og hun er klar på at historien til kjæresten Nils Jakob Hoff har inspirert henne til å ta opp kampen mot mobberne.

Roeren Hoff er selv toppidrettsutøver og han trener nå mot OL i Rio 2016. Men da han var barn ble han mobbet, og måtte til slutt bytte skole. Han mener det er viktig å få fokus på temaet.

– Bra at hun bidrar
– Det er veldig bra at hun bidrar. Det er et viktig og vanskelig tema. Vi må sette fokus på det, selv om man ikke nødvendigvis har alle svarene, sier han på spørsmål fra TV 2 om hva han synes om kjærestens engasjement.

Johaug mener man som en offentlig skikkelse blir god etter hvert, på å ta med seg det positive og overse det negative som kommer fra ukjente mennesker.

– Det er jo begge deler. Når jeg er ute og trener eller bare går på gata får jeg jo mange smil og hei og positive kommentarer om at folk følger meg. Men det negative med å være kjent er at folk mener veldig mye om det jeg sier og gjør.