Derfor kan Memphis redde Rooneys sesong

TV 2s fotballkommentator mener Wayne Rooney risikerer å havne på benken.

Manchester United har fått en drømmeåpning på Premier League dersom vi lar poengfangsten tale. Bak de to fulle pottene skjuler det seg dog mindre hyggelige ting. Finspillet har i stor grad uteblitt, de har ikke dominert i den grad de pleier og ikke minst har Wayne Rooney vært en skygge av seg selv. Vi må helt tilbake til 4. april for å finne forrige gang Manchester United-kapteinen scoret i Premier League.

Benken neste?
TV 2s Premier League-kommentator Simen Stamsø Møller tror måltørken gjør ting vanskeligere for Rooney enn mange kanskje antar.

– Det er lett å se at han ikke er i en harmonisk tilstand. Han kan være blant de aller beste spissene i verden, men nå ser det bare trist ut. Det går utover selvtilliten når det tar så lang tid mellom scoringene. Det er helt åpenbart at han er dritgod, men det er høye topper og dype daler. Han ser ikke fornøyd ut om dagen og det er lenge siden jeg har sett ham så dårlig, sier Møller.

Selv om Rooney bærer kapteinsbindet er det ingen selvfølge at han er garantert spilletid, mener Møller. Årsaken er at Manchester United-manager Louis van Gaal nekter å frede noen spillere.

– Han har klart og tydelig vist at han er en leder som ikke tolerer surmuling. Vi så at han satt Ángel Di María ut av laget, så han bryr seg ikke om hvor store stjerner spillerne er. De har ikke råd til å ha en spiss som surrer og synes synd på seg selv. Rooney må ta seg selv i nakken, ellers kan han absolutt havne på benken.

Derfor kan han reddes av Memphis
Memphis Depay er en anvendelig spiller som kan spille i flere roller bak Rooney, men også være en direkte konkurrent til engelskmannen. Nederlenderen har vist at han er i en helt annen form enn Rooney, og scoret to mål i midtuken mot Club Brugge. Nå tror Møller at Memphis kan bli Rooneys redningsmann.

– Memphis kan redde sesongen til Rooney. Hadde ikke Memphis kommet i gang måtte Rooney tatt imot mer dritt, for han har absolutt ikke vært god i starten. Memphis får ting til å skje rundt seg hele tiden. Det kan bli veldig fruktbart. Rooney kan lære av Memphis fordi nederlenderen gir litt mer blaffen og ikke tenker på konsekvenser, mener TV 2-kommentatoren.

Ny spiss?
Overgangsvinduet stenger 1. september, så tiden begynner å renne ut dersom Manchester United skal skaffe seg flere forsterkninger. Møller mener laget skriker etter en ny spiss. Spesielt nå som de angivelig har mistet flere av spillerne de forsøkte å signere.

Det er så mye prat om forventninger, og når det ikke kommer inn noen legger det mer press på Rooney. Det bør komme inn en bra spiss som er sulten og ung. Chicharito er en snik, men jeg kan ikke se for meg at de skal stole på ham hvis de skal gå hele veien i flere turneringer. De trenger en som kan utfordre Rooney ytterligere, sier Møller.