«Moi» og Høiland sørget for etterlengtet Molde-jubel

Strålende utgangspunkt for Molde før returoppgjøret mot Standard Liège.

Molde-Standard Liège 2-0

Molde kan endelig juble for seier. Etter en knalltøff periode med trenersparking og sju kamper på rad uten seier, fikk blåtrøyene en etterlengtet opptur hjemme mot Standard Liège.

– Vi herjet
Molde dominerte og vant 2-0 i den første av to kamper der vinneren går til gruppespillet i Europaligaen.

– En godt gjennomført kamp av oss, spesielt førsteomgangen med tanke på det offensive. Jeg synes vi var fremoverrettet og pasningssikre. Det var veldig godt å se. I andreomgangen får vi litt mer trøkk mot oss, men jeg synes vi står fantastisk, sier Molde-trener Erling Moe til TV 2.

Scoringer av Tommy Høiland og Mohamed Elyounoussi i den første omgangen sørger for at Molde drar til Liège for returkamp om én uke med et strålende utgangspunkt. 

– Jeg er veldig glad for å se at vi tør å spille vårt spill i dag. Mange slapp seg løs, og tidvis herjet vi. Vi har stort sett full kontroll. Nå er halve jobben gjort, sier Elyounoussi.

Høiland med kampens første
Det sprudlet av Molde under solskinnet i «Rosenes by». For på et glissent Aker stadion fikk de knapt fremmøtte se et hjemmelag i fullstendig kontroll om begivenhetene.

Ni minutter var spilt da Molde burde tatt ledelsen. Et balltap på egen banehalvdel fra en Standard Liège-spiller ga Molde en gyllen mulighet. Eirik Hestad snappet opp ballen og fosset mot gjestenes sekstenmeter. 20-åringen prøvde å finne en fremadstormende Mattias Moström. Det gjorde han for så vidt også, men pasningen var ikke god. Svensken fikk ballen for langt bak seg og klarte ikke å avslutte godt nok. Ropet om straffet ble heller ikke hørt av kampens hviterussiske dommer.

Mye av Moldes spill ble gjort på venstresiden til en offensiv Per-Egil Flo. Backen gjorde sakene sine bra, men det måtte nok en feil fra de rødkledde gjestene til for å gi Molde en ny sjanse. Den grep Tommy Høiland med åpne armer.

Spissen fikk en fryktelig feilpasning fra en forsvarer i beina inne i sekstenmeteren, vendte bort to spillere og avsluttet iskald i lengste hjørne etter et lite rykk. Det var 26-åringens første scoring for Molde siden cupkampen mot Kvik Halden i juni.

«Moi» doblet
Få strakser etter ledermålet kunne det fort stått 2-0 til Molde. Moström fyrte av fra skrått hold, men uheldigvis for vertene lurte ballen seg like utenfor stolpen.

Molde fortsatte å dominere banespillet og fikk betalt på ny like før halvtimen var spilt. Martin Linnes' presise høyrefot fant Mohamed Elyounoussi inne i feltet. 21-åringen satte bredsiden til og sendte Molde opp i 2-0-ledelse.

Back alene med keeper
Det var også stillingen da et langt mer opplagt Standard Liège-lag tok fatt på den andre omgangen. De belgiske gjestene trykket Molde langt inn på egen halvdel og produserte noen småsjanser, men klarte ikke å omsette til scoring. 

Å omsette til scoring burde Molde definitivt gjort drøyt kvarteret ut i omgangen. Høiland slo lekkert til Elyounoussi som brukte én berøring på å spille Linnes gjennom alene med keeper. Linnes kom seg forbi Yohann Thuram-Ulien, men vinkelen på avslutningen ble for skrå. Skuddet fra backen gikk derfor i nettveggen i stedet for i mål.

Vertene fortsatte å rulle opp sjanser, og timen var passert da Elyounoussi fikk avsluttet fra meget godt hold. 21-åringen fikk sendt i vei en ok avslutning, men keeper Thuram-Ulien hadde få problemer med å avverge kampens tredje scoring.

«Moi» testet gjestenes keeper igjen ikke lenge etter – med samme utfall.

Standard Liège hadde ikke mye å vise til fremover. Den største sjansen kom helt mot slutten av kampen, men keeper Ethan Horvath reddet avslutningen fra Mohamed Yattara på mesterlig vis.

Dermed drar Molde til returoppgjøret uten baklengsmål med 2-0-ledelse i sekken.

Slik startet lagene:
Molde (4-5-1): Horvath - Linnes, Gabrielsen, Toivio, Flo - Moström, Singh, Daniel Berg Hestad, Eirik Hestad, Elyounoussi - Høiland
Standard Liège (4-3-3): Thuram-Ulien - Milec, Faty, Teixeira, van Damme - Andrade, Enoh, Knockaert - Trebel, Santini, El Messaoudi