Rosenborg rystet Steaua og sikret seg fantastisk utgangspunkt

Mikkelsen, Helland og Jensen sørget for at Rosenborg slo Steaua 3-0 i Romania.

Steaua-Rosenborg 0-3
Europaliga-kvalifisering, playoff 1. kamp

Videosammendrag ser du øverst! (Video med tillatelse fra MAX)

Rosenborg slet hardt den første timen i Romania, men da kampuret på Arena Nationale passerte timen – sa det «pang» fra trønderne.

En halvtime seinere ledet trønderne 3-0 – etter scoringer fra Tobias Mikkelsen, Pål André Helland og Mike Jensen – og dermed har Kåre Ingebrigtsen og co sikret seg et helt fantastisk utgangspunkt foran returmøtet på Lerkendal neste torsdag.

Forsvarte seg godt
Det var hjemmelaget som var hvassest i den første omgangen, men Rosenborg virket forholdsvis trygge defensivt – og bakerst hadde keeper André Hansen god kontroll på det meste.

Til pause stod det 0-0 på i Bucuresti, et pauseresultat trønderne så ut – og med god grunn – kunne være godt fornøyde med.

Mikkelsen dunket inn 1-0
I starten av 2. omgang virket Steaua desto farligere og enda mer på hugget enn det de hadde var i starten av kampen, men like etter at timen var unnagjort i den rumenske hovedstaden, smalt det fra Rosenborg og nærmere bestemt Tobias Mikkelsen.

Dansken skar inn fra venstreflanken og hamret inn 1-0, og dermed ble Rosenborg det tredje norske laget denne kvelden som mer eller mindre rystet motstanderlaget Europaliga-playoffen.

Helland doblet
Og hvittrøyene fra Trondheim stoppet ikke der. Snaut ti minutter etter Mikkelsens 1-0-scoring, satte Pål André Helland inn 2-0 – og Rosenborg hadde foreløpig skaffet seg et enormt bra utgangspunkt foran returmøtet på norsk jord neste torsdag.

I kampens siste periode presset hjemmelaget på for scoring, men Rosenborg forsvarte seg igjen godt, og på overtid la Mike Jensen på til 3-0.

Slik startet lagene:
Steaua: Cojocaru, Sony, Papp, Tosca, Guilherme, Filip, Muniru, Popa, Hamroun, Chipciu, Tade.
Rosenborg: An. Hansen, Svensson, Bjørdal, Eyjólfsson, Skjelvik, Jensen, Selnæs, Midtsjø, Helland, Søderlund, Mikkelsen.