Avslørt: Så mye kostet egentlig Schweinsteiger

Louis van Gaal fikk sin tidligere elev Bastian Schweinsteiger på billigsalg, skriver tysk avis.

Mange undret seg nok over at Manchester United tilsynelatende åpnet lommeboken på vidt gap for å hente 30-åringen Bastian Schweinsteiger fra Bayern München i sommer.

Se hva Bayern München-trener Pep Guardiola sa om Schweinsteigers form etter salget øverst!

Flere engelske og tyske aviser hevdet at Louis van Gaal la et sted mellom 185 og 200 millioner kroner på bordet for å sikre seg den skadeforfulgte midtbanespilleren som kun hadde ett år igjen av sin kontrakt med de tyske mesterne.

Hevder å ha avslørt den egentlige prisen
Men nå viser det seg at prisen for 30-åringen ikke var i nærheten av det flere internasjonale medier hadde påstått gjennom sommeren.

Den vanligvis etterrettelige tyske avisen Bild melder at Manchester United kun betalte ni millioner euro, eller rundt 83 millioner kroner etter dagens kurs, for å sikre seg Schweinsteigers sigantur.

Avisen hevder å ha avslørt at Bayern München lekket ut en mye høyere overgangssum enn det som var faktum til pressen for å berolige fansen med at klubben i hvert fall fikk svært godt betalt for klubbikonet.

– Valgte England på grunn av klubben
Selv forteller tyskeren at han ikke valgte en overgang til Old Trafford på grunn av sin gamle sjef Louis van Gaal.

– Når du kjenner til hvordan manageren jobber, og hvordan han ønsker å spille fotball, så gjør det avgjørelsen lettere. Men hovedårsaken til at jeg flyttet til England var at jeg ønsket å spille for Manchester United, sier midtbanespilleren til Bild.

– Jeg har signert for tre år, men jeg kan ikke si at vi vil vinne tre strake seriegull. Premier League er en veldig tøff liga. Chelsea, Manchester City, Arsenal og Liverpool er alle lag med strålende kvaliteter, sier han videre.

– Vil vinne titler
Midtbanestjernen, som har slitt stort med skader de siste årene, håper at han kan bidra til å sikre sin nye klubb troféer.

– De som kjenner meg vet at jeg alltid ønsker å vinne titler. Og jeg tror Manchester United er en klubb som kommer til å vinne titler. Jeg er overbevist om at det er mulig å vinne mye med Manchester United – spesielt under Louis van Gaal. Vi vant under ham i Bayern München, og nå gleder jeg meg til fortsettelsen her, sier han.