Friidrettssjefen i strupen på VG

Ronny Nilsen langer ut mot aviskommentator på Facebook.

BEIJING (TV 2): Norsk friidrett har vært i hardt vær denne sommeren med fyllebråk og flere usportslige episoder på profilert utøvere. I en kommentar i VG skriver Øystein Jarlsbo at «norsk og internasjonal friidrett er nærmest overmannet av løse kanoner på dekk og står i fare for å grunnstøte i VM».

ANGREP PÅ VG: Ronny Nilsen gikk til angrep på Norges største avis på Facebook. Faksmilie: Facebook.com
ANGREP PÅ VG: Ronny Nilsen gikk til angrep på Norges største avis på Facebook. Faksmilie: Facebook.com

– Kan skape utfordringer
Denne kommentaren har fått sportssjef Ronny Nilsen til å reagere. I natt la han ut en post på sin private Facebookside der han gir VG-kommentatoren svar på tiltale.

– Desverre har norsk friidrett blitt omtalt i negative vendinger i media. Innholdet i artikkelen under bærer dessverre bud om hvilke holdninger journalisten går inn med i møtet med det norske laget på pressemøtene under mesterskapet. Det må jeg si er synd, og kan skape utfordringer, skriver Nilsen.

– Nok er nok
Overfor TV 2 utdyper han hvorfor han skrev innlegget, og trekker fram at han savner at det i år har vært svært gode resultater på flere områder i norsk friidrett, blant annet på juniorsiden og i grener som motbakkeløp.

– Er du lei?

– Det går også grenser for hva jeg aksepterer, og samtidig synes jeg det er greit å gå til motmæle når vi føler at nok er nok.

Han innrømmer at han trengte en liten utblåsning.

– Jeg føler det er helt greit å gi tilbakemeldinger når det er ting jeg ikke føler er slik de burde være.

Ingen boikott
Nilsen understreker at han ikke har snakket med Øystein Jarlsbo før han skrev innlegget, men utelukker ikke at han gjør det. Jarlsbo skal dekke VM i friidrett for VG, og er ventet til Kina i morgen kveld.

– Det kan godt hende jeg tar kontakt med journalisten, men utgangspunktet nå er prestasjoner. Den journalister og alle dere andre er hjertelig velkommen på våre pressemøter og følge VM sammen med oss. Og vi gleder oss til å vise fram god idrett, sier Nilsen.

VG: – Naturlig at VG går inn i mesterskapet med et kritisk blikk
Sportssjef i VG, Øyvind Brenne, svarer slik på Ronny Nilsens angrep på avisen:

– Nilsen står fritt til å mene at vår meningsjournalistikk her har vært for negativ, og jeg forstår at det er krevende å måtte håndtere så mange vanskelige saker som friidrettsforbundet har måtte gjøre den siste tiden, skriver Brenne i en epost til TV 2 Sporten.

Før han legger til:

– Men jeg mener poengene til vår journalist alle er relevante og fokuset journalistisk naturlig. Og friidrett internasjonalt sliter med troverdigheten etter de siste ukenes dopingpåstander, og det er naturlig at VG går inn i det kommende mesterskapet med en kritisk blikk. Samtidig som vi er der for å dekke idrettsprestasjonene på best mulig vis, og det gjør vi på en objektiv måte til beste for VGs lesere, sier Brenne.