FLYTTER UT: Kollektivet-gjengen har lyst på et større sted å bo og legger ned programmet etter denne sesongen. Fra venstre: Kevin Vågenes, Sebastian Truslrud Brynestad og Cecilie «Cess» Steinman Neess FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2
FLYTTER UT: Kollektivet-gjengen har lyst på et større sted å bo og legger ned programmet etter denne sesongen. Fra venstre: Kevin Vågenes, Sebastian Truslrud Brynestad og Cecilie «Cess» Steinman Neess FOTO: ANTON SOGGIU / TV 2

Kollektivet: – Vi er lei av å bli kalt «Humor-Norges arvtakere»

Gjengen bak Kollektivet på TV 2 gir seg etter fire år på skjermen. Nå flytter de ut av hybelen for å finne et større sted å bo. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Humorserien Kollektivet så dagens lys på TV 2 høsten 2011 og opparbeidet seg raskt mye kred i humormiljøet for sin høye kvalitet på innslagene.

De evige arvtakerne

Den opprinnelige gjengen, bestående av Sebastian Trulrsud Brynestad, Kevin Vågenes, Jacob Schøyen Anderson, Fritjof Josefsen og Cecilie «Cess» Steinman Neess ble snart utropt til humor-Norges arvtakere.

DEN GAMLE GJENGEN: Fra venstre bak: Sebastian Trulsrud Brynestad, Cecilie «Cess» Steinman Neess, Kevin Vågenes og Fritfjof Josefsen. Foran: Jacob Schøyen Andersen. Foto: TV 2
DEN GAMLE GJENGEN: Fra venstre bak: Sebastian Trulsrud Brynestad, Cecilie «Cess» Steinman Neess, Kevin Vågenes og Fritfjof Josefsen. Foran: Jacob Schøyen Andersen. Foto: TV 2

TV 2 møtte gjengen under den årlige høstlanseringen i Bergen tidligere i høst, der komikerne igjen ble presentert som humor-Norges arvtakere. Kevin Vågenes legger ikke skjul på at de er blitt litt lei av det evige stempelet som «unge og lovende» – etter fire år på lufta.

– Det er jo flott, men vi begynner å føle oss ganske voksne nå, alle sammen. Jeg er snart 30 år, legger Kevin til og ler.

Litt som Prince Charles

Sebastian er også lei.

– Det kan kanskje sammenliknes med Prince Charles som er blitt den evige arvtakeren til tronen. Han surrer rundt i England og gleder seg til å bli Konge – noe han aldri blir, forteller Sebastian med et skjevt smil.

46 millioner visninger på YouTube

Det har ikke skortet på suksess for Kollektivet-gjengen. De har blitt nominert til Beste humorprogram på Gullruten og kanalen dere på YouTube har over 46 millioner avspillinger.

Vant komipris

I tillegg har de alle tre hatt suksess på egenhånd. Cess som programleder i en rekke TV-program på NRK og TV 2, og på scenen med Linn Skåber og Hege Schøyen i forestillingen «Latter på latter».

Kevin Vågenes mottok nylig Komiprisen 2015 for sin innsats i TV-serien «Mellom bakkar og berg».

Siste sesong

Til tross for anerkjennelsen og sine mange følgere på YouTube, har den brede kommersielle suksessen på TV 2 likevel uteblitt. Nå forteller de tre gjenværende medlemmene i Kollektivet at de flytter ut for å finne seg et annet sted å bo.

– Blir dette den siste sesongen med Kollektivet?

– Ja, det blir nok det, avslører Sebastian.

– Er alle enige om dette?

– Det er vi veldig enige om. Vi skal avslutte med stil og gir oss på topp ... så topp vi klarer, forteller Cess til TV 2.

Stolte av Kollektivet

Kevin Vågenes har bare gode minner fra de fire årene de har holdt på.

– Vi er stolte av hva vi har klart å få ut av et program vi har laget med svært begrensede midler, og at vi som eneste program fra TV 2 ble nominert til årets beste humorprogram på Gullruten i år. Vi konkurrerte med store programmer med enorme budsjetter, mens vi som et lite program ble nominert...det var veldig stas, forteller Kevin.

Fortsetter samarbeidet

Samtidig avslører Sebastian at samarbeidet vil fortsette, i en eller annen form.

– Det blir det siste 'hurra, uten at det blir det siste du har hørt fra denne gjengen. Vi er blitt en gruppe og vi er blitt veldig glad i hverandre i løpet av disse fire årene, forteller han til TV 2.

– Hvor går veien videre for dere nå?

– Jeg skal bli møbelsnekker, forteller Sebastian uten å bli trodd.

Kevin Vågenes utdyper:

– Vi har alle sammen veldig spennende og gøyale prosjekter på gang, som vi ikke kan snakke så mye om nå – men du kommer til å se oss framover, alle tre. Vi kommer mest sannsynlig til å jobbe sammen igjen, forteller Kevin før Cess bryter inn:

– Kollektivet legger vi ned, og så begynner vi på noe nytt helt fra bunn.

Får nytt sendetidspunkt

Denne sesongen har de tre gjenværende medlemmene fått lov til å være sent oppe på TV 2. De skal være en del av TV 2s humorpakke på torsdagene og har sendetidspunkt kl 23.15, etter Tusvik & Tønne talkshow, Dag og den nye humorserien Hæsjtægg.

  • Kollektivet har sesongpremiere torsdag 17. september kl 23.15 på TV 2.