Johaug og norske kjendiskvinner til kamp mot nett-troll

Instagram-dronningen Susanne Svanevik og Therese Johaug tar sammen med Kari Traa opp kampen mot netthets.

Torsdag lanserer den tidligere kulekjøreren Kari Traa en kampanje der hun tar oppgjør med nett-troll og de som mobber kvinner som tør å ta plass i det offentlige rom.

Traa ønsker å bruke sin merkevare til å sette lys på netthets mot kvinner og fokusere på at jenter bør bygge hverandre opp og ufarliggjøre trollene. 

Se videoen i vinduet øverst i artikkelen!

 Hun har fått laget en video som legges ut på YouTube og som skal vises på TV senere i høst. I videoen viser åtte kvinner frem hva de har måttet tåle av nettkommentarer og hets.

– Jenter må løfte hverandre fram og heie på hverandre. For å spre dette budskapet både i Norge og internasjonalt, har vi laget en kampanjefilm, som vi spår kommer til å skape oppsikt også utenfor landegrensene, skriver Traa i en pressemelding. 

– Sammen med et knippe fantastiske damer – som alle har blitt hetset på nett – tar vi et oppgjør med de som har kommet med rasistiske kommentarer, trakassert eller på annen måte truet jentene. Budskapet er at vi vil vise verden at jenter som står sammen, ikke lar seg knekke av nett-troll.

Kampanjen støttes av en rekke norske idrettskvinner, blant dem skidronningen Therese Johaug, Anja Hammerseng-Edin, Ingvild Flugstad Østberg, Gunn-Rita Dahle Flesjå og Ingvild Måkestad Bovim.