LEI AV DOPINGSPØRSMÅL: Usain Bolt synes det er trist at doping-debatten dominerer nyhetsbildet foran VM. AFP PHOTO / WANG ZHAO FOTO: WANG ZHAO /
LEI AV DOPINGSPØRSMÅL: Usain Bolt synes det er trist at doping-debatten dominerer nyhetsbildet foran VM. AFP PHOTO / WANG ZHAO FOTO: WANG ZHAO /

– Alt jeg hører er doping, doping, doping

Det gjør sprintkongen Usain Bolt trist.

Dopingspekulasjoner i internasjonal friidrett kaster mørke skyer over lørdagens VM-åpning i Beijing. Det gjør sprintkongen Usain Bolt trist.

Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) har brukt de siste tre ukene til å forsvare sitt eget antidopingarbeid etter en rekke pinlige lekkasjer. Så langt har det vært minimalt fokus på den aktive idretten som skal finne sted i den kinesiske hovedstaden de kommende ukene.

– Det (dopingen) har virkelig fått hovedfokus. Alt jeg hører er doping, doping, doping. Alle spørsmål jeg får, handler om doping, sa jamaicaneren under en pressekonferanse torsdag.

– Det er trist at dette dominerer foran et VM og ikke det sportslige. Men det er ingenting jeg kan gjøre med akkurat det, tilføyde han.

Mannen med verdensrekorden på både 100 og 200 meter skal selv i aksjon i Fugleredet lørdag. Da står 100 meter på programmet, og hovedutfordreren heter Justin Gatlin. Mange ser på det som kampen om friidrettens sjel.

Bolt har aldri avlagt en positiv dopingprøve, mens Gatlin har vært utestengt for bruk av ulovlige stoffer to ganger. Amerikanerens andre positive prøve i 2006 vil normalt sett ha gitt ham livstidsutestengelse fra idretten, men etter å ha samarbeidet med antidopingmyndighetene fikk han straffet kuttet til åtte – og deretter fire – år. (©NTB)